Normal_zorggids

Na een lange dag op het werk kijk je ernaar uit om te ontspannen in bed. Slaapkamers zijn ontworpen met een specifiek doel in gedachten, en je slaapkamerruimte moet bevorderlijk zijn om je de troost te bieden die je nodig hebt. Bovendien houdt een goede nachtrust je gezond en fit. Naast het investeren in een goed slaapkamerthema en inrichting, is het kiezen van de juiste matras ook belangrijk. Met de beste matras kun je je concentreren op gezondheid, een lang leven en volledige gemoedsrust.

Geen pijn

Word je wakker met een pijnlijk lichaam? Het is misschien niet gerelateerd aan fysieke activiteit of een stressvolle dag die je had. Pijn komt regelmatig voor als je matraskeuze niet correct is. Het hebben van pijnlijke spieren in de ochtend kan de ervaring van je hele dag verpesten. Het is ook een van de redenen waarom mensen rugpijn hebben. Een matras van lage kwaliteit kan druk uitoefenen op je lichaam, wat pijn kan veroorzaken. Daarom is het raadzaam om te investeren in een comfortabele matras om pijn te verminderen. 

 

Betere slaap

Een goed matras bied je het voordeel van een goede nachtrust en maakt een aanzienlijk verschil in je slaappatroon. Als de matras zacht en comfortabel is, voel je je niet onrustig tijdens het slapen. Volgens een onderzoek van de Amerikaanse Slaapstichting heeft je matras een directe invloed op de kwaliteit van je slaap. Bovendien leidt een slechte slaapkwaliteit tot stress, wat andere gezondheidsproblemen veroorzaakt.

 

Meer ontspanning

Een goed matras is een belangrijk element voor een ontspannende slaapkamer. Na een vermoeiende dag wil je slapen in een slaapkamer die volledige gemoedsrust biedt. Bovendien kan een goed matras je naar dromenland brengen en je het comfort geven dat je nodig hebt tijdens het slapen. Sommige mensen doen er alles aan om goed te kunnen slapen – een boek lezen, een warme kop melk drinken of naar goede muziek luisteren. Maar met de juiste matras zouden deze optioneel worden, omdat het je vanaf het begin meer comfort zou bieden. 

 

Geen allergische reacties

Een allergische reactie wordt door veel dingen veroorzaakt, en je matras is daar één van. Synthetische matrassen zijn gemaakt van giftige chemicaliën en pesticiden die bijdragen aan allergieën. Hier zorgt de keuze voor een biologische matras voor een veilige en gezonde slaap, aangezien deze is gemaakt van biologische en niet-giftige materialen. Kies een matras die is gemaakt met GOLS biologisch gecertificeerde latex, geen polyurethaan, chemische kleefstoffen of lijmen.

 

Goede houding

Slapen op een goed matras verbetert je houding en vorm. De meeste mensen slapen in verschillende houdingen en inconsistente slaaphoudingen kunnen je houding beïnvloeden. Biologische matrassen zijn gemaakt voor vorm en houding. In tegenstelling tot traagschuimmatrassen, omhult het je niet, maar biedt het een stabiele, bewegingsisolerende ondersteuning met slechts een vleugje zachtheid. Ze bieden het perfecte middelharde gevoel en zijn zeer geschikt voor rug- of buikslapers, actieve koppels en lange/grote combinatieslapers.