Normal_d9e1560ef927f806c78f634c3002002d3db021d9

Veel mensen en bedrijven vragen zich af of ze wel een AED of EHBO koffer nodig hebben bij hun thuis of in het bedrijf. Hierop is met zekerheid te zeggen, ja! Een EHBO koffer is geschikt voor de kleine verwondingen die je oploopt door bijvoorbeeld scherpe objecten of vallen op harde ondergronden. Dit kan overal gebeuren, of je nu thuis bent, op het werk of onderweg.

Het is essentieel om goed voorbereid te zijn op eventuele noodsituaties, zoals een hartstilstand. Bij een reanimatie waar een AED gebruikt wordt binnen 6 minuten na de hartstilstand is de overlevingskans 50-70%. Elke minuut vertraging verlaagt deze overlevingskans met 10%. Daarom kan een AED in de buurt zorgen voor een fors grotere overlevingskans van het slachtoffer.

Wat is een EHBO koffer en waar zijn deze nodig?

Een EHBO koffer is een koffer of doos gevuld met medische benodigdheden en verbandmiddelen die worden gebruikt bij de eerste hulp bij kleine verwondingen en noodgevallen. Het doel van een EHBO koffer is om snel en adequaat te reageren op verwondingen zoals snijwonden, schaafwonden en andere kleine ongelukken.

Thuis is het hebben van een koffer met medische benodigdheden van groot belang. Kinderen kunnen tijdens het spelen kleine verwondingen oplopen, zoals schrammen of blauwe plekken. Maar ook voor volwassenen is het nuttig, bijvoorbeeld bij het bereiden van maaltijden waarbij snijwonden kunnen optreden, dan is een pleister of verband binnen handbereik ideaal. Daarnaast is het hebben van een EHBO koffer of tasje in de auto cruciaal en in sommige landen zelfs verplicht. Tijdens lange autoritten of vakanties kunnen er onverwachte situaties ontstaan waarbij snel handelen van levensbelang is.

Op de werkplek is het eveneens essentieel om EHBO koffers te hebben. Afhankelijk van het soort werk kunnen er verschillende risico's zijn. In een kantooromgeving zijn deze handig voor kleine verwondingen, terwijl in een fabriek of bouwplaats de kans op ernstige verwondingen groter is en daarom meer geavanceerde EHBO koffers met grover geschut nodig zijn.

EHBO koffer uitbreiden met een Zoll AED voor noodgevallen

Hoewel een EHBO koffer al van onschatbare waarde is bij het verlenen van eerste hulp, zijn er soms noodgevallen waarbij meer geavanceerde medische apparatuur nodig is. Hier komt de Zoll AED in beeld. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator en is een draagbaar apparaat dat wordt gebruikt om een schok toe te dienen aan het hart bij levensbedreigende hartritmestoornissen.

Een Zoll AED is eenvoudig te bedienen en kan door iedereen worden gebruikt, zelfs zonder medische training. Wanneer iemand een hartstilstand krijgt, kan het snel toedienen van een elektrische schok met een AED van cruciaal belang zijn om het hart weer in een normaal ritme te krijgen en zo het leven van de persoon te redden totdat professionele medische hulp arriveert.

Een Zoll AED kopen in combinatie met een EHBO koffer is dus vooral belangrijk op openbare plaatsen zoals scholen, sportfaciliteiten, winkelcentra en luchthavens, waar veel mensen samenkomen. Het vergroot de overlevingskansen bij een hartstilstand aanzienlijk en kan het verschil maken tussen leven en dood.