Normal_pexels-thirdman-7659868

Nederland heeft een groot tekort aan mensen in de zorg, waaronder verpleegkundigen. Desondanks duurt het vaak vrij lang voordat je als verpleegkundige aan de slag kunt gaan omdat de standaarden hier hoog zijn. Wil je echter zo snel mogelijk beginnen als verpleegkundige? Dan is deze blog het doorlezen waard, want hier vind je 4 tips waarmee je dit binnen mum van tijd voor elkaar zal krijgen.

Een bbl opleiding volgen

De eerste tip die we je mee willen geven om snel als verpleegkundige aan de slag te kunnen gaan, is om een bbl verpleegkundige opleiding te volgen. Tijdens een bbl opleiding zul je namelijk werken voor een organisatie in de zorg waarbij verpleegkundigen nodig zijn. Daardoor ga je dus een leertraject in waarin je snel wordt klaargestoomd om het echte werk te doen. Hierbij word je niet zomaar in het diepe gegooid, want er zullen altijd betrouwbare begeleiders zijn die je helpen met het verbeteren van je vaardigheden. Via een bbl opleiding kun je dus binnen mum van tijd aan de slag als verpleegkundige. 

Veel solliciteren

Het tweede advies dat we je willen geven is om veel te solliciteren. Het kan verleidelijk zijn om je te richten op enkele vacatures die je perfect lijken, maar het is vaak een betere strategie om breder te solliciteren. Door bij veel bedrijven te solliciteren vergroot je je kans om aangenomen te worden en om zo snel mogelijk aan de slag te gaan als verpleegkundige. Het is natuurlijk belangrijk dat je je in iedere sollicitatie volledig inzet en je best doet om een goede indruk te maken. Vergeet ook niet na te denken over waarom je bij elk bedrijf wilt werken en dit duidelijk te maken in je sollicitatie.

Jezelf flexibel opstellen

De derde tip is om jezelf flexibel op te stellen. In de zorgsector kan het gebeuren dat roosters op het laatste moment veranderen, of dat je wordt gevraagd om extra diensten te draaien. Door flexibel te zijn en open te staan voor deze veranderingen, toon je je toewijding en bereidheid om te helpen waar nodig. Dit kan een positieve indruk maken op potentiële werkgevers en je kansen om snel aan de slag te gaan als verpleegkundige vergroten.

Competenties ontwikkelen waar veel vraag naar is

Het laatste advies dat we je willen geven is om competenties te ontwikkelen die veel in trek zijn bij werkgevers. In de zorgsector zijn bepaalde vaardigheden zeer waardevol. Door deze relevante vaardigheden te ontwikkelen en te verbeteren, kun je je aantrekkelijker maken voor toekomstige werkgevers en je kansen om snel aan de slag te gaan als verpleegkundige vergroten. Overweeg hierbij om cursussen of trainingen te volgen om je competenties uit te breiden en te verdiepen.