Normal_pexels-andrea-piacquadio-3823497

Werken voor een detacheerder wekt vaak vragen op. Zeker als het gaat om sectoren waarbij een tekort is aan werknemers, zoals in de zorg. Heb je wel baanzekerheid wanneer je op tijdelijke basis wordt ingehuurd? Raak je wel echt betrokken bij de organisatie? Toch bieden detacheringsbureaus in de zorg een meerwaarde voor zowel de professional als de patiënten. Voordelen waarom specialisten kiezen voor een detacheringsbureau in de zorg lees je hier.

Een afwisselende werkomgeving mét zekerheid

Werken voor een detacheerder biedt zowel een afwisselende werkomgeving als baanzekerheid. Je wordt namelijk bij het detacheringsbureau in de zorg in dienst genomen, waardoor je zekerheid hebt op een vast inkomen. Tegelijkertijd krijg je de kans om bij meerdere organisaties aan de slag te gaan. Dankzij de uitgebreide contacten van een detacheerder wordt er gekeken naar een passende opdracht op basis van jouw wensen. Hierdoor profiteer je van een afwisselende werkomgeving, zoals een zelfstandige dat ook doet, maar dan mét de zekerheid van een vast inkomen.

Een waardevolle toevoeging voor de branche

Doordat je als zorgprofessional de kans krijgt om aan afwisselende projecten te werken, worden kennis en vaardigheden steeds verder ontwikkeld. Ook is de kans kleiner dat je als werknemer vast komt te zitten in bepaalde patronen. Aan de hand van detachering in de zorg kun jij continue blijven leren en groeien, waardoor je een extra waardevolle bijdrage kunt leveren aan het werkveld. Zeker in krappe sectoren zoals de zorg is dit een essentiële toevoeging.

Een breed netwerk in de zorg

De afwisseling van werkplekken zorgt er ook voor dat je een breed netwerk van zorgprofessionals opbouwt. Niet alleen bij opdrachtgevers, maar ook door de mede detacheerders bij het bureau. Je komt vaak in een pool met andere specialisten terecht waarmee je ervaringen en kennis kunt delen. Dit opgebouwde netwerk binnen de zorgsector kan in jouw toekomstige carrière van onschatbare waarde zijn.

Verken de gehele sector

Doordat er vanuit de detacheerder wordt gekeken waar jij als professional het beste past, heb je ook de kans op de gehele sector te verkennen. Van werken in de ouderenzorg tot bedrijfsgeneeskunde of jeugdgezondheidszorg. Terwijl je voldoet aan de zorgbehoeften van verschillende patiënten, leer je zelf ook steeds meer over het vak. Als gedetacheerde heb jij de vrijheid om aan al deze disciplines te proeven. Zo kun je via een detacheringsbureau in de zorg op eigen tempo ontdekken waar jij het meest gelukkig van wordt.

Procedure van detachering in de zorg

Wil je zelf de voordelen ervaren van detachering in de zorg? Bij Corparis starten er meerde keren per jaar nieuwe sollicitatierondes. Bij de aanmeldprocedure wordt er vooral gekeken of jij persoonlijk bij de detacheerder past. Wanneer het klikt, ontvang je een contractvoorstel en wordt er een passende opdrachtgever binnen de zorgsector gezocht. Verlang jij naar vrijheid binnen het werk, maar houd je wel van de zekerheid middels een vast inkomen? Dan is werken voor een detacheringsbureau in de zorg wellicht iets voor jou!