Normal_image001

Met beauty supplementen wordt ook weleens gezegd dat schoonheid van binnen zit. Want wie zich goed van binnen voelt, straalt dat vaak ook uit naar buiten. Supplementen zijn vaak gericht op het bevorderen van gezondheid, huid of haar en vitaliteit. Vaak bevatten ze ingrediënten als hyaluronzuur, vitamine C en een boel andere antioxidanten. Hier zijn 5 beauty supplement:

Biotine oftewel: vitamine B8

Biotine is een manusje van alles als het gaat om je uiterlijk. Het zorgt ervoor dat je haren sterk en glanzend blijven en helpt de verzorging van de huid van binnenuit. Maar het doet meer voor je lichaam. Vitamine B8 heb je nodig om energie uit eten vrij te maken. Deze vitamine, die je ook terug te vinden in eieren, lever, melk, noten en pinda’s vindt, draagt ook nog eens bij aan een heldere mind.

CLA

Een misschien wat duidelijkere (maar nog steeds moeilijke naam) voor het supplement is ‘geconjugeerd linolzuur’. Het supplement is belangrijk voor veelvoorkomend onverzadigd vetzuur (Omega 6). CLA komt vooral voor in vlees, melk en eieren. CLA ondersteunt de stofwisseling, spiergroei en de (vetvrije) spiermassa bij sport. Daarnaast draagt het bij aan het behoud van glanzend haar.

Magnesium

Dit is een van de bekendere supplementen die menig mens wel kent. Sport je veel? Dan kan je met het gebruik van magnesium weleens voordeel hebben. Spieren blijven hierdoor namelijk soepeler. Daarnaast helpt het je om energie vrij te maken uit vetten, koolhydraten en eiwitten en het ondersteunt daardoor het energieniveau. Daarnaast zorgt het voor het behoud van sterke botten en tanden. Dit mag je één à twee keer per dag slikken, bij voorkeur bij een maaltijd.

Viscollageen

Collageen vormt een onderdeel van bindweefsels bij mens en dier. In feite is het afkomstig van dierlijke bronnen. Het is terug te vinden in de huid, spieren, botten, bloedvaten, bindweefsel en organen. Het is dus een belangrijk eiwit. Logisch is dan dat viscollageen afkomstig is van vis. Als we ongeveer 25 jaar zijn, begint ons lichaam steeds minder collageen aan te maken. Het is daarom raadzaam om dit bij te slikken. Dat mag je ongeveer zo’n één à twee keer per dag doen. Viscollageen is te verkrijgen bij drogisterijen en online, zoals de viscollageen van Puur Mieke.

Hairgummy’s

Van hairgummy’s heb je de laatste jaren vast wel eens gehoord. De supplementen die er vaak uitzien als winegums hebben de laatste jaren hun opmars gemaakt. Het zijn een soort ‘snoepjes’ vol vitamines en bevatten geen suiker. Het geeft een boost aan je haar, huid en nagels. Zo krijg je mooi, gezond en beter groeiend haar, gaat het haarbreuk tegen, geeft het een stralende huid en zorgt het voor sterke nagels. Advies: raadpleeg altijd een professional voordat je aan supplementen begint!