Normal_20a9ecbad5bca73583d7833f8fa75ad5a4d3c687

De R zit weer in de maand, temperaturen dalen en het weer wordt wisselvallig. Het ene moment sta je in een t-shirt, het andere moment moet de winterjas aan. Geen wonder dat in deze periode meer mensen ziek worden dan in de zomerperiode. Het moment van overgang is lastig te voorspellen, de één loopt midden in de zomer al in een winterjas en de ander loopt tot ver in herfst nog in een t-shirt of zomerjasje. Tijd dus om weer eens goed in de kledingkast te kijken of het assortiment nog wel up-to-date is.

Hoe kies je de juiste jas voor de koudere gure dagen?

Het weer kan zomaar omslaan met alle gevolgen van dien. Niemand vindt het leuk om natgeregend op het werk aan te komen dus daarvoor is het aan te raden om een regenjas aan te schaffen. Vooral als het kouder wordt is het ook nog prettig als deze gevoerd wordt zodat je lekker warm blijft en niet het risico loopt om verkouden te worden. Een regenjas gevoerd dames is er in allerlei soorten en maten en lijkt inmiddels totaal niet meer op de ouderwetse regenjassen van vroeger, saai grijs of zwart of die felgele. Het zijn modieuse jassen en je ziet aan de buitenkant niet dat het een regenjas betreft.

Het maken van de juiste keuze.

De meeste mensen zijn inmiddels gewend om kleding online te bestellen. Inspiratie krijg je op social mediakanalen of websites die je vaker bezoekt. Daar komt je vast en zeker Ilse Jacobsen tegen, een renomeerde designer van met name outdoor kleding gericht op de scandinavische markt, daarom is deze kleding bij ons zo geschikt in de koudere maanden. Ten eerste is het belangrijk dat je een jas zoekt die past bij je stijl, de kleur en pasvorm zijn hierin bepalend. Ten tweede moet je je afvragen voor welk doel je de jas gaat aanschaffen. Eerder hadden we al benoemd dat goede regenkleding kan helpen om weersinvloeden te weerstaan om zo te voorkomen dat je verkouden of ziek wordt. Ja kan kiezen voor een regenjas die over de normale kleding heen gedragen wordt maar je kan ook kiezen voor een gevoerde regenjas. Dit scheelt in het meenemen van een extra jas en dient als het ware twee doelen. Het zorgt voor warmte en houdt de regen en andere neerslag buiten.

Kom warm en droog de donkere maanden door.

De gezondheid staat bij iedereen op nummer één, in de zorg zou je kunnen zeggen dat dit dubbel zo belangrijk is. Naast gezond leven door op je voeding te letten is het van belang om je van de buitenkant te weren tegen de elementen. Goed passende regenkleding is hier een must have voor. Het zorgt ervoor dat je makkelijker naar buiten gaat voor de nodige beweging en voorkomt dat je koud, nat of zelfs onderkoelt raakt. Beknibbel dus niet op goede regenkleding want het helpt je allerlei manieren om je humeur minder te laten beinvloeden door het weer.