Normal_8a04be8c43ddbcd9163c57eea33610614d3f81dc

Ben je op zoek naar een duurzame oplossing tijdens je menstruatie? In dit artikel gaan we dieper in op wat menstruatie ondergoed nou eigenlijk is en wat de voordelen hiervan zijn. Lees verder voor een menstruatie vol zekerheid.

Waar bestaat het uit?

Menstruatie ondergoed is een nieuwe trend. Je kunt vrij bloeden en hebt geen last van nare geurtjes en lekken. Dit alles zonder dat je iets in je lichaam hoeft te stoppen. Sommige merken beweren dat je wel tot 12 uur lang de onderbroek kan dragen zonder te verschonen. Het is dus een duurzaam alternatief voor maandverband en tampons. Maar wat is menstruatie ondergoed nou eigenlijk echt en hoe kan dit werken? Dit ondergoed is gemaakt van het zogenaamde 3 lagen systeem. Het is een techniek op basis van verschillende en meerdere lagen stof. Elke stof heeft zijn eigen functie. De eerste laag is een laag die in direct contact staat met de huid. Het is een fijne en zachte stof, meestal eentje die gemaakt is van katoen. Het is een vocht transporteerde laag, het laat vocht gemakkelijk door en droogt snel op. Hierdoor behoud je dus een schoon gevoel. Laag twee is een absorberende laag die in het midden van de 3 lagen zit. Dit is een technische stof die gemaakt is van nylon en polyester om vocht op te nemen en geurtjes te drukken. De laatste laag is de buitenste laag. Deze is speciaal ontwikkeld tegen lekken. Het is een waterdichte en ademende stof, polyester! Het houdt je droog en is luchtdoorlatend.

Uniek zoals iedereen

Dit bijzondere ondergoed, wat niet alleen heel comfortabel is, is voor iedereen gemaakt. Of je nou een gemiddelde menstruatie hebt of heftige menstruatie hebt. Voor elke vrouw is er iets. De onderbroeken zijn speciaal ontwikkeld voor de vrouwen die hevige menstruatie hebben of juist heel licht. Zo kun je dus ook voor dag 1 kiezen voor een iets lichtere onderbroek dan voor dag 3. Voor elk lichaam is er een onderbroek die precies bij je past. Niet alleen heb je grotere onderbroeken, want dat is wel waar je als eerst aan denkt.  Je hebt verschillende maten en vormen. Zo heb je dus een boxer maar ook een string of brazilian. Want iedereen vindt iets anders fijn.

Hoe hygiënisch is het?

Hoe hygiënisch is dit ondergoed en hoelang kun je ermee doen? Veel vrouwen vragen zich af of je de hele dag met een onderbroek doet, dan is het antwoord simpelweg nee. Het is van belang dat je de onderbroek net zoals maandverband of tampons verschoond. Het ligt er dus vooral aan hoe hevig jouw menstruatie is. De schoonmaak van zo’n onderbroek is minder lastig dan je denkt. Het is de bedoeling nadat je de onderbroek hebt gedragen deze met koud water wordt uitspoeld totdat het water weer helder is. Of je kunt ervoor kiezen om de onderbroek te laten weken in koud water en daarna goed uit te wringen. Daarna kun je de onderbroek net zoals normaal ondergoed in de wasmachine doen. Je wast het gewoon bij je andere ondergoed of handdoeken op 30 graden. Er is dus geen apart programma voor nodig. Hoe handig is dat!