Normal_image001__4_

Een groot deel van de Nederlanders is niet goed genoeg verzekerd. Met name wanneer het gaat over woonverzekeringen, valt er nog heel veel te halen. Vaak is het niet een kwestie van onwil, maar meer van onwetendheid. Vandaar dat wij je in dit artikel laten zien wat de voordelen zijn van een goede woonverzekering. Ook laten we je zien hoe je deze verzekeringen vandaag nog kunt afsluiten. Mocht je dus na het lezen van dit artikel tot de conclusie komen dat jij ook niet goed verzekerd bent, dan kun je dit vandaag nog herstellen. Een kind kan de was doen.

Wat heb je nodig?

Als het gaat over een woonverzekering, dan hebben we het over twee verschillende verzekeringen: de inboedelverzekering en de opstalverzekering. Welke woonverzekering passend bij jou is, hangt af van hoe je woont. Heb je een huurhuis, dan heb je alleen een inboedelverzekering nodig. Een inboedelverzekering verzekert alle kostbare spullen die je in je huis hebt staan. Het gaat hier om alle spullen die je gemakkelijk zou kunnen verhuizen, dus bijvoorbeeld je tv, je bankstel, maar ook je tablet, laptop of telefoon. Je bent verzekerd tegen schade door brand, inbraak, storm of lekkage. Ook schroeiplekken worden door je verzekering vergoedt. Let er bij het afsluiten van je inboedelverzekering op dat je geen eigen risico hebt. Heb je namelijk een keer schade, dan moet je alsnog betalen om de schade te herstellen en dat was niet waarom je een verzekering genomen hebt.

Een opstalverzekering voor de huiseigenaren

Alle spullen die je eenvoudig zou kunnen verhuizen, vallen onder de inboedelverzekering. Dit betekent dat huiseigenaren ook de woning zelf moeten laten verzekeren. Een brand beschadigt namelijk niet alleen de spullen in de woning, maar ook de woning zelf. Om de kosten van het herstel van je woning te dekken, heb je een opstalverzekering nodig. Je kunt dan een schilder laten komen om de beschadigde ruimtes opnieuw te laten schilderen of een stoffenwinkel laten komen om een nieuw stuk vloerbedekking te leggen. Heb jij een duurzame woning? Dan is het goed om te weten dat je zonnepanelen ook onder je opstalverzekering vallen, hetzelfde geldt voor de laadpaal van je elektrische auto. Kijk even naar welke opstalverzekering je wilt afsluiten, je kunt namelijk het aantal risico’s uitbreiden. Zo weet je zeker dat je zoveel mogelijk problemen voorkomt. Je kunt eventueel ook nog extra verzekeringen toevoegen, dus kijk even goed wat je verzekeringsmaatschappij allemaal te bieden heeft. Doorgaans kun je mooie kortingen pakken wanneer je meerdere verzekeringen tegelijkertijd afsluit.

Je woonverzekeringen online afsluiten

Een woonverzekering afsluiten is vandaag de dag heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen, is even naar de site van je verzekeringsmaatschappij te gaan. Hier kun je een overzicht vinden van alle beschikbare verzekeringen. Bekijk hoeveel risico’s je zou willen laten verzekeren en sluit je polis vervolgens met een paar eenvoudige klikken op je muis af. Je krijgt je polisvoorwaarden zo snel mogelijk toegestuurd.