Normal_pexels-angela-roma-7479963

Veel mensen ervaren problemen rondom de ogen. Hierbij kun je denken aan wallen, zware oogleden of hangende oogleden. Dit zijn aandoeningen die allemaal te verhelpen zijn door middel van ooglidcorrecties. De aandoeningen zorgen ervoor dat je er vermoeid of ouder uitziet dan je werkelijk voelt of bent. Voor mensen kan dit een vervelende ervaring zijn. Daarnaast kunnen hangende oogleden zorgen voor hoofdpijn en gezichtsbeperking. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende manieren om van deze vervelende aandoeningen af te komen, namelijk door middel van een ooglidcorrectie. Een correctie kan zowel aan de bovenste als onderste oogleden worden uitgevoerd. We vertellen je graag meer over een ooglidcorrectie en hoe het proces in zijn werking gaat.

Wat is een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is een chirurgische ingreep die wordt uitgevoerd om overtollig spier-, huid- of vetweefsel rond de ogen te verwijderen. Een ooglidcorrectie kan worden uitgevoerd om een medische reden maar ook als cosmetische reden. Bij de correctie worden langs de natuurlijke plooien van de oogleden sneetjes gemaakt. Hierdoor is het litteken vaak minimaal zichtbaar. Het overtollige weefsel wordt vervolgens verplaatst of verwijderd. Dit is afhankelijk van de wensen van de patiënt. Een ooglidcorrectie wordt vaak uitgevoerd bij de volgende aandoeningen:

Het herstel van een ooglidcorrectie kan enkele weken in beslag nemen. Vaak doen er zwellingen, blauwe plekken en ongemakken op rond de ogen. Samen met de instructies van de arts en de medicatie kan het oog goed herstellen. Het resultaat is echter de moeite waard volgens velen. Door de correctie heb je een minder vermoeide uitstraling of minder verouderde ogen.

Het is belangrijk om vooraf goed onderzoek te doen naar een ooglidcorrectie en de juiste kliniek te vinden. Zoek een kliniek met een veilige omgeving en een waar kwaliteit bovenaan staat. Daarnaast is het belangrijk dat de chirurgen erkende specialisten zijn. Hierdoor weet je zeker dat de ingreep op de juiste manier gebeurt en je geen onnodige complicaties tegenkomt. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen!

Hoe gaat een ooglidcorrectie in de uitvoering?

Het traject van een ooglidcorrectie begint altijd met een consult. Tijdens het consult bespreek je de wensen en verwachtingen en vervolgens worden de resultaten met je besproken door de chirurg. Daarnaast krijg je informatie over de behandeling en hoe de ingreep eruit ziet. Er wordt altijd gekeken naar de beste opties voor jou en die passen bij jouw wensen. Daarnaast worden ook altijd de risico’s en mogelijke complicaties met je besproken. Je wordt helemaal voorbereid en geïnformeerd door de chirurg. Hierdoor ga jij met een fijn gevoel de behandeling in.

De correctie wordt uitgevoerd met een lokale verdoving. Er is dus geen noodzaak tot een volledige verdoving. De operatie duurt gemiddeld 45 - 90 minuten, afhankelijk van de behandeling. Dit zal vooraf ook met je worden besproken in het consult. De gemiddelde hersteltijd van een ooglidcorrectie is zeven tot tien dagen.

Het resultaat

De ooglidcorrectie is gemiddeld tien tot vijftien jaar zichtbaar en heeft over het algemeen altijd goed resultaat. De ogen zien er minder vermoeid en jongen uit. Hierdoor kun je met meer zelfvertrouwen door het leven en dat zonder wallen of zware ogen!