Normal_image001__8_

Er is een hoop onderzoek gedaan naar hoe eten je hoofd beïnvloedt. Wetenschappers hebben ontdekt dat groente en fruit eten echt goed is voor je mentale gezondheid. En uit een ander onderzoek bleek dat rood vlees eten kan helpen om minder kans op depressie te hebben. Hier zijn 6 voedingsstoffen voor een betere mentale gezondheid.

Omega-3 vetzuren

Omega-3 vetten zijn niet alleen goed voor je hart, maar ook voor je hersenen. Wist je dat? Je vindt ze in producten zoals vis, noten, zaden en bonen. Onderzoek laat zien dat ze je humeur een boost kunnen geven en zelfs kunnen helpen tegen depressie. Dus, door meer van deze omega-3 rijke voeding te eten, zorg je goed voor je mentale gezondheid.

Serotine

We kennen allemaal omega 3 en vitamine B, maar wat is serotonine? Serotonine is een stofje in je lichaam dat helpt met het doorgeven van berichtjes tussen je zenuwen. Het wordt ook wel het 'feel-good hormoon' genoemd omdat het veel invloed heeft op hoe blij en stabiel je je voelt. Maar dat is niet alles: serotonine heeft ook te maken met je slaap, hongergevoel, hoe je eten verteert en zelfs met je zin in seks. De meeste serotonine wordt gemaakt in je darmen en dat is waarom wat je eet en hoe je darmen werken zoveel impact kunnen hebben op je humeur.

Antioxidanten in groenten en fruit

Groenten en fruit zitten bomvol met goede stoffen zoals vitamine C en A, die je lichaam helpen beschermen tegen schadelijke deeltjes die je cellen kunnen beschadigen. Dit kan zelfs ontstekingen in je brein voorkomen. Dus, door lekker veel groente en fruit te eten, hou je niet alleen je lichaam, maar ook je brein in topvorm en verklein je de kans op mentale problemen.

Vitamine B-complex

Vitamine B, inclusief B1, B6, B9, en B12, is echt onmisbaar en super belangrijk voor je brein en zenuwen. Deze vitamines helpen bij allerlei processen in je hoofd, zoals het maken van stofjes die je stemming en gevoelens beïnvloeden. Je vindt ze in producten als vlees, eieren, volkorenproducten en groene groenten.

Zink en ijzer

Zink en ijzer zijn super belangrijk voor je brein. Ze helpen bij het maken van stofjes die bepalen hoe je je voelt en hoe je stemming is. Je kunt deze mineralen binnenkrijgen door vlees, noten, zaden en groene groenten te eten.

Magnesium

Magnesium is een topper onder de mineralen en doet mee in meer dan 300 processen in je lichaam, ook in je hersenen. Je vindt magnesium in volkorenproducten, groene groenten, noten en zaden. Door genoeg van deze magnesiumrijke voeding te eten, zorg je goed voor je mentale gezondheid en voel je je over het algemeen beter.

Positieve gevolgen van deze gezonde voeding

Gezond eten doet wonderen, zowel nu als later. Het is nooit te vroeg om gezond te eten. Zelfs de ontwikkeling van een baby's hersenen hangt af van de voeding die ze krijgen. Eet dus gezond!