Normal_image001__10_

Overweeg je om dagelijks voedingssupplementen te slikken? Dit kan een verstandige keuze zijn, maar is dat niet altijd. Dit komt onder meer doordat niet alle voedingssupplementen doen wat ze beloven. Of dit komt doordat je de supplementen niet op de juiste manier inneemt. Neem onderstaande aandachtspunten goed door, voordat je start met het slikken van supplementen.

Maak een keuze tussen de vele supplementen

Heb je de wens om voedingssupplementen te slikken? Dan moet je eerst een keuze maken tussen de vele supplementen. MSM kopen of een van de andere supplementen kopen, doe je idealiter niet zomaar. Nee, je moet eerst goed onderzoek naar de verschillende supplementen doen.

Het uitgangspunt is hierbij je huidige situatie. Waarom wil je graag voedingssupplementen slikken? Of met andere woorden: welk probleem wil je hiermee oplossen of voorkomen? Breng dat in beeld en ga vervolgens op zoek naar de geschikte supplementen.

Ga altijd voor kwalitatieve supplementen

Door de jaren heen zijn er veel supplementen op de markt gebracht. Door de jaren heen is ook gebleken dat niet alle supplementen doen wat ze moeten doen. Sommige supplementen brengen bijvoorbeeld weinig effect met zich mee.

Je zou daarom altijd voor kwalitatieve supplementen moeten gaan. Dat doe je als volgt:

- Kies altijd voor supplementen van een A-merk. Wil je bijvoorbeeld dagelijks een ijzer supplement slikken? Ga dan op zoek naar ijzer supplementen van de beste merken. Die merken leveren kwaliteit.

- Check de reviews van andere mensen. Online zijn inmiddels een hoop reviews over de vele voedingssupplementen te vinden. Check deze reviews goed voordat je de knoop voor jezelf doorhakt.

Hanteer altijd de juiste dosering

Krijg je nieuwe supplementen thuis geleverd? Neem dan eerst goed de handleiding door. Het is vooral van belang dat je je aan de juiste dosering houdt.

Veel supplementen mag je maximaal 2 keer per dag slikken. Er zijn ook supplementen die je maar één keer per dag mag slikken. Check daarom goed de handleiding om te achterhalen wat de juiste dosering is. Volg deze dosering vervolgens ook strikt op.

Verwacht niet op korte termijn heel veel effect

Met de juiste supplementen geniet je absoluut van veel voordelen. Het is alleen niet zo dat je dit effect al binnen één dag ervaart. Vaak komt het aan op een langere periode waarin je de supplementen trouw moet slikken.

Je lichaam heeft enige tijd nodig om de supplementen te verwerken. Het duurt daarna ook nog enige tijd voordat je de effecten echt opmerkt. Verwacht dus niet op hele korte termijn het gewenste effect.

Laat je eventueel goed adviseren

Zie je door de bomen het bos niet? Weet je simpelweg niet wat voor jou de juiste supplementen zijn? Laat je dan vooral goed informeren en adviseren door een specialist.

Een specialist weet exact welke supplementen je nodig hebt. Ook kan een specialist een compleet plan voor je uitwerken. Aan de hand van dit plan werk je uiteindelijk naar een betere gezondheid toe. Schroom dus niet om de hulp van een specialist in te schakelen.