Normal_pexels-vojtech-okenka-392018

Wie vaak lange dagen achter het bureau werkt, herkent helaas een aantal vervelende klachten. Denk aan rugpijn, vermoeide ogen of een stijve nek. Wist je dat deze klachten vooral komen door de houding waarin je werkt? Ook het blauwe licht van je computerscherm heeft invloed op je gezondheid. Na lange tijd kan dit vervelende gevolgen hebben. Ben jij benieuwd naar hoe je dit tegengaat? Lees dan snel verder! 

Ergonomische muis

Een ergonomische muis is ontworpen om de natuurlijke houding van je hand en pols te ondersteunen tijdens het werken. Zo worden de risico’s op onder andere het Carpaal Tunnelsyndroom en Tenosynovitis flink verminderd. De muis heeft een unieke vorm en kun je gemakkelijk afstellen op jouw specifieke behoeften. Dit zorgt voor minder druk op de pols en je onderarm. Dit maakt lange werkdagen achter de computer een stuk dragelijker! 

Ergonomische bureaustoelen

Wat vrijwel je hele lichaam ondersteunt is de juiste bureaustoel. Een ergonomische bureaustoel gaat vooral klachten in je rug, nek, armen en schouders tegen tijdens het zitten. Dit is erg belangrijk voor mensen die vele uren achter hun bureau doorbrengen. De stoel heeft verschillende verstelbare functies. Denk aan het aanpassen van de zithoogte, de rugleuning en de armsteunen. Zo kun je de stoel volledig aanpassen aan je eigen comfort en kom je in de perfecte zithouding te zitten. 

Laptopstandaard

Een eenvoudige, maar effectieve tool om rug- en nekklachten tegen te gaan is een laptopstandaard. Dit verhoogt je laptop waardoor het scherm op ooghoogte komt te staan. Doordat je zo je hoofd niet meer naar beneden kantelt, helpt het je de houding van je nek te verbeteren. Dat is vooral handig wanneer je werkt op twee schermen. Naast dat het je eigen gezondheid verbetert, zorgt de laptopstandaard ook voor een betere ventilatie van de laptop. Dit gaat oververhitting tegen waardoor de laptop langer meegaat! 

Blauw licht bril

Tijdens de lange werkdagen word je de hele dag blootgesteld aan het licht van je computerscherm. Dit heet blauw licht en kan leiden tot oog- en slaapklachten, en zo ook vermoeidheid. Dit ga je tegen met een blauw licht bril. Dit gaat de blootstelling aan blauw licht tegen. Dit vermindert de klachten die komen door te lang staren naar je computer, smartphone of tablet. Het is een makkelijke oplossing die een groot verschil kan maken!

Zoals je ziet, zijn er een aantal slimme manieren waarop jij je gezondheid flink verbetert tijdens het werken op kantoor. Met een ergonomische muis of bureaustoel, een laptopstandaard en blauw licht bril ga je vervelende klachten effectief tegen. Dus, zit jij lange dagen achter je bureau? Schaf dan gelijk deze handige tools aan!