Normal_yehleen-gaffney-raxi_ecyfgw-unsplash

Onze gezondheid is afhankelijk van meerdere factoren. Gezond eten, voldoende bewegen. Maar ook het klimaat waarin we dagelijks verkeren is van grote invloed. Daarom wordt in steeds meer gebouwen en ook in woningen airconditioning geïnstalleerd om de klimaatbeheersing te regelen. Zeker in gebouwen waar mensen verblijven met een zwakke gezondheid is dat belangrijk. Mensen die lijden aan luchtwegaandoeningen of reumatische aandoeningen hebben ook vaak baat bij airco in huis. Aangezien het installeren goedkoper is geworden dan pakweg tien jaar geleden is deze optie voor steeds meer mensen bereikbaar geworden.

Gezonde lucht is van levensbelang

Gezonde lucht verkleint de kans dat je ziek wordt van een virus of bacterie die in huis rondwaart. Tijdens de corona pandemie werd voortdurend het belang van goed ventileren benadrukt. Een aircosysteem kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren. En als je de airco in de winter gebruikt om je woning te verwarmen verdrijf je daarmee ook vocht uit je huis. Vocht kan schimmel veroorzaken en dat is slecht voor de gezondheid, zeker voor ouderen en mensen met luchtwegaandoeningen. Ook als je een aandoening aan spieren of gewrichten hebt, wil je dat je huis gezond is zodat je klachten niet verergeren.

Je huis verwarmen met airconditioning

Het is heel goed mogelijk om je huis te verwarmen met een airco van NuKoel. Dit is vaak goedkoper dan een op gas gestookte cv-ketel inschakelen. Zeker als je maar één ruimte wilt verwarmen is airco een goed alternatief om de gewenste temperatuur te bereiken. Dit gaat ook vrij snel, juist omdat het maar om één ruimte gaat. De airconditioning heeft wel wat beperkingen. Je kunt deze alleen voor verwarming inzetten als het temperatuurverschil niet te groot is. Enkele graden opwarmen met de airco is echter heel goed te doen. Als de gewenste temperatuur is bereikt dan kun je het systeem weer uitschakelen. Verwarmen met airco kan uiteraard ook in een werkkamer of andere ruimte in huis.

Is mijn huis geschikt voor airco?

Wil je je huis koelen of wil je de airco als hoofdverwarming gebruiken? Laat je dan goed adviseren over de airconditioning die je aanschaft. Het systeem moet namelijk voldoende capaciteit hebben om voor een aangenaam klimaat te zorgen. Vraag een offerte aan bij meer aanbieders zodat je de aanbiedingen kunt vergelijken. Houd er rekening mee dat de installatie minimaal een dag in beslag neemt. Je kunt een airconditioning natuurlijk ook laten plaatsen voordat de zomer aanbreekt en het erg warm wordt in huis. Vaak hebben installatiebedrijven dan ook net wat meer tijd. Ook moet je er rekening mee houden dat airco’s vaak slecht leverbaar zijn als het buiten tropisch warm is en iedereen dus op zoek is naar verkoeling in huis. Dit kan ook invloed hebben op de prijs die voor zowel de apparatuur als voor de installatiekosten in rekening wordt gebracht.