Normal_11983

AMSTERDAM (Novum) - De door het VUmc ontslagen longarts Piet Postmus gaat dinsdagmiddag in gesprek met het ziekenhuis om het onderlinge conflict op te lossen. Postmus hoopt dat het ontslag wordt teruggedraaid na overleg met de nieuwe bestuursleden, laat zijn advocaat Felix Chorus maandag weten.

De advocaat heeft goede hoop op een terugkeer van Postmus. "Wij hopen dat de nieuwe bestuursleden met een open vizier naar de zaak kijken", aldus Chorus. Volgens hem wil Postmus zo snel mogelijk weer aan het werk, zonder ruzies.

Postmus had eerder een kort geding aangespannen tegen het VUmc, maar zag daarvan af toen de raad van bestuur toezegde in gesprek te willen gaan. Mochten beide partijen er dinsdag alsnog niet uitkomen, wil Postmus alsnog naar de rechter stappen om zijn schorsing aan te vechten.

De longarts werd de laan uitgestuurd omdat hij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de raad van toezicht had gewaarschuwd over de gang van zaken op de longafdeling. Door het langlopende conflict zou de veiligheid van de patiënten niet langer gewaarborgd zijn. Op de afdeling wordt op last van de inspectie voorlopig niet geopereerd.