Normal_275_ja-nee-orgaandonatie

Op dinsdag 10 februari 2015 van 19.15 tot 21.30 uur organiseert het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop een informatieavond over orgaandonatie. Op het programma staan de persoonlijke verhalen van een levergetransplanteerde en een nabestaande van een orgaandonor. Ook worden ethische dilemma’s rond donatie behandeld en is er mogelijkheid om vragen te stellen aan de aanwezige transplantatie coördinator. Dat meldt St. Anna Zorggroep.

Ruim 5,8 miljoen mensen in Nederland hebben al vastgelegd of ze na overlijden hun organen en weefsels willen doneren. Zo’n 3,5 miljoen Nederlanders zeggen 'Ja'. Toch sterven per jaar ongeveer 150 mensen op de wachtlijst terwijl ze wachten op een nieuw orgaan. Donorregistratie is erg belangrijk, of het nu ‘Ja’, ‘Nee’ of aan de nabestaanden is. Registratie zorgt ervoor dat nabestaanden op een emotioneel moment hierover geen besluit hoeven te nemen. Wanneer nabestaanden niet weten wat de overledene wilde, zeggen zij vaak nee tegen donatie.

De informatieavond vindt plaats in het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop in vergaderzalen A en B (route 59). In verband met de organisatie is het nodig dat geïnteresseerden zich vooraf aanmelden via www.st-anna.nl/aanmelden-activiteiten of bij de afdeling patiëntenvoorlichting via telefoon:
040-286 4874.

© Nationale Zorggids