Medische hulpmiddelen lenen

Een ongeluk zit in een klein hoekje en als je wat ouder wordt is de kans groot dat je wellicht gebruik moet maken van hulpmiddelen om letterlijk beter op de been te blijven en/of je mobiliteit te garanderen. Voor al deze situaties zijn de meest praktische hulpmiddelen beschikbaar waar je (tijdelijk) gebruik van kunt maken. Als je nog niet van deze service gebruik hebt gemaakt, vraag je je wellicht af hoe het lenen van hulpmiddelen precies werkt en waar je hiervoor terecht kan. In dit artikel verstrekken we alle benodigde informatie hierover.

Waar kun je terecht om hulpmiddelen te lenen?

Het is allereerst goed om je een antwoord te geven op de vraag waar je terecht kunt om hulpmiddelen te lenen. Een van de grotere instanties waar je terecht kunt is Vegro. Dit is immers voor veel mensen dé zorgwinkel voor al jouw hulpmiddelen. Vegro is al sinds 1985 een betrouwbare partner voor zorginstellingen en particulieren. Deze organisatie heeft een groot aantal zorgwinkels door het hele land. Hier kun je terecht voor een grote diversiteit aan hulpmiddelen. Daarnaast kun je hiervoor terecht bij de uitleenpunten en servicepunten van Vegro. De uitleenpunten bevinden zich in bijvoorbeeld ziekenhuizen, gezondheidscentra en apotheken. In een servicepunt wordt ook nog eens hulp geboden plaatsen van uitleen bestellingen en verkoop van hulpmiddelen voor algemene dagelijkse levensverrichtingen. In iedere regio kun je dus wel terecht bij een of meerdere vestigingen. Daarnaast kun je uiteraard 24/7 terecht bij de webwinkel van Vegro. Ook hier vind je het complete aanbod aan verpleegartikelen en (zorg)hulpmiddelen, die we in onze fysieke thuiszorgwinkels van Vegro aangeboden worden.  

Lenen van krukken na een ongeval

Heb je een ongelukje gehad op het werk of bij het sporten en mag je hierdoor niet of gedeeltelijk op je been lopen? Loopkrukken zijn dan een goed hulpmiddel bij het lopen. Ze zorgen voor meer stabiliteit en ontlasten de druk op de benen. Uiteraard kun je hiervoor bij Vegro terecht. Hier wordt heb je de keuze tussen elleboogkrukken, onderarmkrukken, okselkrukken, reumakrukken en kinderkrukken. De kans is groot dat je dit hulpmiddel met spoed nodig hebt omdat je anders (letterlijk) geen kant op kan. In dat geval neem je contact op met de klantenservice van Vegro die 24/7 bereikbaar is. In veel gevallen heb je de krukken de volgende dag al in je bezit. Je kunt uiteraard ook direct naar een fysieke Vegro winkel of uitleenpunt gaan. In vrijwel alle gevallen zijn de krukken uit voorraad leverbaar en worden deze hulpmiddelen direct mee naar huis meegegeven.

De genoemde krukken zijn slechts een voorbeeld van de loop- en transfermiddelen die aangeboden worden. Je kunt ook uitstekend bij Vegro terecht voor bijvoorbeeld looprekken, wandelstokken, trippelstoelen of andere transfermiddelen. Daarnaast kun je hier terecht voor hulpmiddelen voor een langer gebruik zoals rollators, rolstoelen, scootmobielen, fietsen en alle benodigde accessoires hiervoor. Met betrekking tot sport en revalidatie kun je bij Vegro terecht voor braces en bandages, fitness en therapie artikelen en revalidatie pakketten. Uiteraard kun je bij deze organisatie ook terecht voor een veelzijdigheid aan verzorgings- en gezondheidsproducten. 

Waar kan ik het beste terecht voor een kraampakket?

Als er voor het eerst gezinsuitbreiding op komst is, is de kans groot dat je jezelf afvraagt waar je het beste terecht kunt voor een kraampakket. Er zijn immers veel zaken die je moet regelen en binnen handbereik moet hebben op het moment dat de kleine komt en de periode daarna. Gelukkig kun je bij Vegro een flinke slag slaan en ben je in dit opzicht in één keer klaar. Vanuit de Zorgverzekeringswet heb je recht op een groot aantal leenproducten en kun je eventuele andere benodigde spullen die je gebruikt tijdens je zwangerschap, kraamtijd en voor de verzorging van je baby/kind snel en eenvoudig huren.  

Hulpmiddelen om zelfstandig thuis te blijven wonen

Je kunt uiteraard ook uitstekend bij Vegro terecht voor hulpmiddelen om zelfstandig thuis te blijven wonen. Met hulpmiddelen in vorm van sta-op stoelen, drempelhulpen, items voor slechtzienden, interactieve hulpmiddelen en andere huishoudelijke hulpmiddelen vergroot je de zelfredzaamheid in huis. Uiteraard kun je ook bij Vegro terecht voor items die het veilig gebruik van sanitaire ruimtes bevorderen (zoals douchesteunen en zitjes). Tevens is dit de plek om je te informeren welke communicatiemiddelen gebruikt kunnen worden om de zelfredzaamheid te vergroten.   

Hulpmiddelen lenen of huren?

Je komt in aanmerking om hulpmiddelen te lenen als dit medisch noodzakelijk is. Uiteraard kan je medisch specialist of de klantenservice medewerkers van Vegro je hier persoonlijk in adviseren. Als jij in aanmerking komt, is het lenen van hulpmiddelen gratis. In dat geval zal je zorgverzekeraar deze rekening betalen. Vegro werkt samen met alle zorgverzekeraars van Nederland en regelt ook de financiële afhandeling met de zorgverzekeraar. Als je niet in aanmerking komt om een hulpmiddel te lenen, kun je deze altijd voor een zeer gering tarief huren bij Vegro. Als jij gebruik moet maken van hulpmiddelen om letterlijk beter op de been te blijven, staat Vegro dus voor je klaar.