Normal_father-painting-by-suncream-on-shoulder-in-form-of-2021-10-29-19-47-15-utc__1_

Het is belangrijk om elke dag voldoende zonnebrand op te smeren, maar wist je dat de houdbaarheid beperkt is? Veel mensen hebben nog een fles van het jaar ervoor in de kast staan, die deze in de nieuwe zomerperiode weer volop op de huid smeren. Helaas gaat de werking achteruit nadat je het flesje eenmaal heb geopend. Dit meldt Metro.

 

Elke verpakking van een flesje zonnebrand geeft de houdbaarheidsdatum aan. Er zijn zelfs exemplaren die aangeven hoe lang het product nog houdbaar is, nadat je het hebt geopend. Meestal is dit twaalf maanden.

Volgens Quest kun je het ook zien aan de textuur en geur van de vloeistof. Het ruikt anders dan normaal en het product mengt niet meer goed na het schudden. Je kunt er trouwens niet ziek van worden, maar het beschermt niet meer tegen de zon.

Verlengen

Gezien de prijzen van zonnebrand tegenwoordig, willen sommige mensen de houdbaarheid van zonnebrand verlengen. Een tip is op je flesje zoveel mogelijk in de schaduw te bewaren. Ook moet je het niet in de koelkast zetten, want het blijft namelijk langer goed op kamertemperatuur.

Door: Nationale Zorggids / Marian van Reesch

Lees ook: De perfecte combinatie: zonnen en een terrasje, maar eerst smeren!