Goed nieuws voor ASz: bijna alle leerlingen-verpleegkundigen blijven

Van de 25 vierdejaars leerling-verpleegkundigen die dit voorjaar afstuderen in het Albert Schweitzer ziekenhuis, blijven er 23 in dienst. Zij hebben een vast contract aangeboden gekregen. Dit meldt het ASz. 

Het ziekenhuis laat weten niet eerder zo veel leerling-verpleegkundigen tegelijk te kunnen behouden. Volgens het ASz is het succes te wijten aan de interne werkgroep die zich richt op behoud van leerlingen. De werkgroep houdt zich bezig met wederzijdse loyaliteit en maatwerk bieden dat past bij de persoonlijke ambitie van een verpleegkundige. Ook stelt het ziekenhuis al bij aankomst in het ziekenhuis een vast contract in het vooruitzicht.

Wederzijds vertrouwen

“In de huidige arbeidsmarkt willen we ons onderscheiden als een inspirerende werkgever, waar medewerkers graag willen (blijven) Werken. De betrokken vraag stellen wat de ander eigenlijk graag wil, is voor de huidige generatie jongeren heel belangrijk. Zij ervaren het als een signaal van wederzijds vertrouwen en gaan daar heel serieus mee om”, aldus werkgroeplid Joke Korteweg. En studenten die zichzelf later op de Spoedeisende Hulp zien, kunnen daar alvast mee aan de slag door stage te lopen op verschillende afdelingen die aansluiten op de specialisatie die hiervoor nodig is. Ook mogen studenten permanent werken op twee verschillende afdelingen.

Elders aan de slag

De twee studenten die hebben besloten elders aan de slag te gaan hebben daar goede redenen voor: een wil elders in de zorg aan de slag en de ander heeft een ziekenhuis dichter bij huis gevonden.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky