Co-Med wendt faillissement op laatste moment af door schuldeiser te betalen

Commerciële huisartsenketen Co-Med heeft tijdens de faillissementszitting in de rechtbank de belangrijkste schuldeiser afbetaald. Hierdoor is het bankroet op het laatste moment afgewend. De belangrijkste schuldeiser van Co-Med was CareAbout, een uitzendbureau voor zorgverleners. Het huisartsenbedrijf was het bureau nog 20.000 euro verschuldigd. Dit meldt de Volkskrant. 

Nu het faillissement voorlopig is uitgesteld, hoeven tienduizenden patiënten niet op zoek naar een nieuwe huisarts. Incassant Fred Louwerens van CareAbout stelt dat Co-Med het faillissementsproces met vertrouw tegenmoet zag, maar mogelijk tijdens de zitting pas inzag hoe erg het bedrijf in de penarie zat. Louwerens vertegenwoordigt ook de vier ander schuldeisers en laat weten dat deze nu ook de schulden gaan opeisen bij Co-Med. Als de openstaande rekeningen niet snel betaal worden “staan we binnenkort opnieuw voor de faillissementsrechter”.

Jaarrekening Co-Med

Vorige week diende de in opspraak geraakte huisartsenketen de jaarrekening over vorig jaar in. In 2023 maakte het bedrijf 1,9 miljoen euro winst en steeg het eigen vermogen met 2 miljoen euro. Co-Med heeft dertien praktijken verspreid door het land.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky