'Flexpool' Zuyderland zet gespecialiseerd verpleegkundigen flexibel in

Een soort flexpool bestaande uit zeker vijf verpleegkundigen van de Spoedeisende Hulp, Acute Opname Afdeling, Intensive Care / Medium en Recovery vormen straks het ‘Vital CURE Team’ van het Zuyderland Ziekenhuis. Deze groep verpleegkundigen is flexibel in te zetten op de acute zorgafdelingen van de zorginstelling. Maar weinig andere ziekenhuizen in ons land hebben zo’n team, aldus het Zuyderland. 

Gespecialiseerd verpleegkundigen krijgen nu al vaker de vraag of zij op een andere afdeling kunnen bijspringen. “Om kwalitatieve acute zorg te behouden, nu en in de toekomst, is het van belang dat we professionals opleiden met meerdere specialismen”, legt ic-verpleegkundige en opleidingsfunctionaris Martine Jaspers uit. Zij zijn hierdoor flexibeler inzetbaar en beter bereid op de omgeving waar ze soms onverwachts in terechtkomen.

Ad hoc of gepland invallen

Het is de bedoeling dat verpleegkundigen van het Vital CURE Team straks op minstens twee specialistische afdelingen werken en daar kort of lang flexibel inzetbaar zijn. Soms wordt ze gevraagd om op die dag nog bij te springen en soms vervangen ze een collega die met zwangerschapsverlof gaat. Solliciteren voor een plek in het Vital CURE Team kan vanaf nu. Functies zijn opengesteld voor acuut zorgpersoneel in Zuyderland én erbuiten.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky