Commerciële huisartsenketen Co-Med in gebreke gesteld door zorgverzekeraars

Zilveren Kruis, CZ, VGZ en Menzis stellen omstreden huisartsenpraktijk Co-Med in gebreke. De keten houdt zich niet aan de afspraken en daarom nemen de vier grootste zorgverzekeraars maatregelen. Dit meldt NOS.

Het kan zijn dat een ingebrekestelling leidt tot het opzeggen van het contract met Co-Med. CZ wil nog niet zeggen of dat ook het geval is, mede om onrust onder patiënten van de huisartsenketen te voorkomen. Mocht de zorg toch wegvallen, dan ligt er een noodplan klaar voor iedere locatie en situatie. “We houden rekening met verschillende scenario’s.”

Geen geruststelling

Co-Med legde dinsdag het meest actuele bezettingsrooster voor de komende vier weken en het spoedprotocol bij de verzekeraars neer, maar zij waren hier niet door gerustgesteld. Niet veel later volgde de ingebrekestelling.

Dinsdag vroegen drie ex-werknemers van het bedrijf om faillissement. Ze wachten nog op een salarisuitbetaling van in totaal 100.000 euro. Vorige week dreigde een rechter ook al een bankroetuitspraak te doen, ware het niet dat Co-Med ter plekke een openstaande rekening van 20.000 euro betaalde.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky