Normal_pexels-artempodrez-6823478

De bloedpriklocaties van Alrijne ziekenhuizen in de regio, waaronder in Alphen aan den Rijn, zijn vanaf donderdag 4 juli tijdelijk gesloten. Deze sluiting is het gevolg van technische problemen bij Eurofins SCAL, de nieuwe leverancier voor bloedafnamediensten en laboratoriumdiagnostiek. Eurofins SCAL heeft bevestigd dat de dienstverlening sinds de start op maandag 1 juli nog niet naar verwachting verloopt, waardoor ze genoodzaakt zijn om de prikpunten tijdelijk te sluiten. Het is nog niet duidelijk hoe lang deze sluiting zal duren, zo meldt Studio Alphen.

Volgens een woordvoerder van Eurofins SCAL wordt er met man en macht gewerkt aan oplossingen. De opstartproblemen duren langer dan verwacht, wat heeft geleid tot maatregelen van Alrijne om de continuïteit van zorg te waarborgen.

Nieuwe afspraken bij andere priklocaties

Patiënten met afspraken bij Alrijne voor bloedprikken of inleveren van onderzoeksmateriaal worden geïnformeerd dat hun afspraak niet door kan gaan op de Alrijne locaties. Ze kunnen echter terecht bij andere prikpunten van Eurofins SCAL in de regio. Afspraken kunnen gemaakt worden via de websites van Eurofins SCAL of AtalMedial. Eurofins SCAL adviseert patiënten om naar een priklocatie in de buurt van hun eigen woonplaats te gaan om de drukte te spreiden. De uitslagen zullen op dezelfde manier bij de eigen arts terechtkomen.

Uitzonderingen

De priklocatie van Eurofins SCAL in het Alrijne ziekenhuis in Leiderdorp blijft wel geopend voor enkele uitzonderingen. Dit geldt voor oncologiepatiënten die chemotherapie ontvangen of binnenkort starten, baby’s met bloedgroepantagonisme, en medisch noodzakelijke poliklinische CITO’s waarvan de uitslag binnen twee uur ontvangen moet zijn. Ook bloedprikken voor een CITO INR voor operatiekamers of ingrepen is mogelijk bij deze locatie.