Normal_business-people-out-and-about-in-the-city-a-young-2023-11-27-04-48-59-utc

Het Dijklander Ziekenhuis, met meerdere vestigingen in Noord-Holland, heeft excuses aangeboden nadat er per ongeluk een foutief sms-bericht naar 78.000 mensen werd verstuurd. Deze fout leidde ertoe dat de ziekenhuizen in Hoorn en Purmerend platgebeld werden en dat een deel van de website enige tijd uit de lucht was. Dit meldt de Telegraaf.

De fout vond plaats op zaterdag 6 juli. Aanvankelijk meldde het Dijklander Ziekenhuis dat er sprake was van een storing, en dat mogelijk honderden patiënten een foutief bericht hadden ontvangen. Uit nader onderzoek bleek echter dat er geen sprake was van een storing, maar van een menselijke fout.

Onbedoelde ontvangers

Het sms-bericht was bedoeld voor patiënten met een aankomende afspraak, maar werd per abuis naar een veel grotere groep mensen gestuurd, inclusief nummers van mensen die geen patiënt zijn. Dit veroorzaakte grote verwarring en onrust.

Reactie van het ziekenhuis

"We hebben maatregelen getroffen zodat dit niet opnieuw kan gebeuren en betreuren de verwarring en onrust die hierdoor is ontstaan,” aldus een woordvoerder van het ziekenhuis op dinsdag. Het Dijklander Ziekenhuis verontschuldigt zich tegenover de tienduizenden ontvangers voor de fout en benadrukt dat ze stappen hebben ondernomen om herhaling te voorkomen.

Door: Nationale Zorggids / Fleur Zomer