Sport Medisch Centrum JBZ

Sport Medisch Centrum JBZ
Marathonloop 9
5235 AA 's-Hertogenbosch
Telefoon:
073 553 35 53
Website:
https://www.jeroenboschziekenhuis.nl/afdelingen/sport-medisch-centrum-smc
E-mail:
secretariaat@smcjbz.nl
Facebook:
https://www.facebook.com/smcjbz
Twitter:
https://twitter.com/SMC_JBZ
Instagram:
https://www.instagram.com/sportmedischcentrumjbz
LinkedIn:
https://www.linkedin.com/company/sport-medisch-centrum-jeroen-bosch-ziekenhuis

Het Sport Medisch Centrum (SMC) van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in 's-Hertogenbosch is een toonaangevend expertisecentrum op het gebied van sport, beweging en gezondheid. Het SMC biedt uitgebreide sportzorgdiensten aan een diverse doelgroep, variërend van beginnende sporters tot topsporters en zelfs degenen met chronische ziekten die hun weg willen vinden naar een actieve levensstijl.

Met een missie om kennis te delen en expertise over te dragen, vervult het SMC een cruciale rol in het verstrekken van informatie aan verschillende belanghebbenden. Het centrum verzorgt presentaties, workshops, scholing en bijscholing voor trainers, coaches, verzorgers, bestuurders van sportverenigingen, huisartsen en fysiotherapeuten. Door regelmatig nascholingen voor huisartsen te organiseren, legt het SMC de nadruk op het bijblijven met de laatste ontwikkelingen op het gebied van musculoskeletaal onderzoek.

In aanvulling hierop speelt het SMC een actieve rol in de organisatie van diverse evenementen, waaronder het recent gelanceerde WielerfitXL. Dit platform, gevormd door een multidisciplinair team van sportartsen, fysiotherapeuten, sportdiëtisten en wielrentrainers, is gericht op wielrenners en mountainbikers van elk niveau. Het SMC, in samenwerking met Cyclolab, verzorgt informatieve congressen en symposia die bedoeld zijn om deelnemers te voorzien van de nieuwste inzichten op het gebied van wielrennen, waarbij onderwerpen als training, voeding en gezondheid aan bod komen.

Het Sport Medisch Centrum JBZ in 's-Hertogenbosch staat niet alleen bekend om zijn hoogwaardige sportzorgdiensten voor een breed aanbod aan doelgroepen, maar blinkt ook uit in kennisoverdracht, educatie en community-engagement, waarmee het een integraal onderdeel vormt van de bevordering van gezondheid en welzijn in de regio.

Promotie video

NZG Locatie