De Zevenster centrum voor senioren

De Zevenster centrum voor senioren
Leliestraat 3
2761 HD Zevenhuizen ZH
Telefoon:
0180 - 637 111
Fax:
0180 - 634 050
Website:
http://www.de7ster.nl

De doelstelling
De doelstelling van De Zevenster, centrum voor senioren, is het realiseren van zorgaanbod in een woonsituatie. Het zorgaanbod is toegespitst op de behoeften van de senioren en kan daardoor variëren van alarmeringsfunctie tot het bieden van verpleeghuiszorg. De zorg wordt aan / in huis geboden, zodat de senioren zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Of zo dicht mogelijk bij hun oude woonomgeving kunnen blijven als verhuizing naar De Zevenster onontkoombaar is geworden. De ruim 180 medewerkers en meer dan 140 vrijwilligers staan 24 uur per dag voor onze cliënten klaar.

Het zorgaanbod
De Zevenster biedt aan:
-Zorg voor cliënten die vanwege hun fysieke conditie chronisch zorg, verpleging of begeleiding nodig hebben.
-Zorg voor cliënten die vanwege hun psychogeriatrische problematiek (onder andere dementie) intensieve verpleging en begeleiding nodig hebben.
-Zorg voor cliënten die thuis wonen en die vanwege hun beperkingen zorg, verpleging en / of begeleiding nodig hebben.

De zorgvisie
In De Zevenster wordt uitgegaan van de emancipatorische mensvisie. Uitgangspunt van deze visie vormt de zeggenschap en verantwoordelijkheid van de mens over zijn of haar leven. Ieder mens heeft het recht zelf richting te geven aan zijn of haar leven, keuzes te maken en de consequenties van deze keuzes te dragen. Daarnaast bestaat voor ieder persoon het recht op privacy en het kunnen realiseren van een eigen leefstijl, waarborgen van culturele eigenheid, het kunnen behouden van waarden en normen en het uitdrukking geven aan de eigen geloofsovertuiging.

Familie, vrienden en bekenden
De Zevenster stelt het contact met familie, vrienden of bekenden zeer op prijs. Daarom wordt bij iedere nieuwe cliënt de naam, het adres en telefoonnummer gevraagd van een contactpersoon. Bijvoorbeeld van één van de kinderen. Deze persoon wordt door De Zevenster gezien als eerste aanspreekpunt bij vragen.

NZG Locatie