De Lion's Mane

Tijdens de herfstmaanden zie je ze overal de grond uitschieten: paddenstoelen. Naast dat dit het teken is van een gezonde natuur, beschikt de paddenstoel eveneens over een groot aantal gezonde supplementen die de mens goed kan gebruiken. Deze supplementen passen binnen ons dagelijks eetpatroon, en ze zijn ook nog eens bijzonder lekker. Wat is de werking van de paddenstoelsupplementen?

Medicinale toepassingen paddenstoelen

Paddenstoelsupplementen zijn een opkomende trend, en het gebruik ervan wordt steeds meer mainstream. Ook vanuit de medische wereld klinken veelbelovende geluiden over de krachtige medicinale elementen en toepassingen van de verschillende producten. Zo versterken paddenstoelsupplementen onder meer het auto-immuunsysteem, vermindert het stressklachten en is het effectief bij de behandeling van darmproblemen. De veelzijdige toepassingen zorgen ervoor dat producten afkomstig van de paddenstoel in Nederland een stevige voet aan de grond hebben gekregen. Welke varianten zijn in opkomst en wat zijn de belangrijkste voordelen van paddenstoelsupplementen?

Chaga: impuls voor het immuunsysteem en vitaliteit

De Chaga groeit op zijn best in een koud klimaat, zoals dat van Scandinavië, Canada en Rusland. De paddenstoel zelf en haar supplement zijn te herkennen aan hun eigenzinnige, donkere kleur. De Chaga zit evenwel boordevol nuttige stoffen. Het oogsten van de Chaga supplementen vindt plaats tijdens de winterperiode, waarin de belangrijkste bestanddelen zich in optimale conditie bevinden. Het product bevat onder meer antioxidanten, vitaminen, mineralen en fenolen. Deze combinatie van natuurlijke ingrediënten versterken het immuunsysteem en stimuleren het lichaamsherstel. Het recept voor Chaga thee is een echte aanrader.

Shiitake: stimulans voor de spijsvertering

De Shiitake is enorm in opkomst als superfood, te meer omdat de smaak van deze paddenstoel erg lekker is. Dat gezond en lekker prima samengaat bewijst de Shiitake, want de natuurlijke elementen bevorderen de spijsvertering. De belangrijkste bestanddelen zijn bètaglucanen en eritadenine. Bètaglucanen bevatten complexe vezels, welke het immuunsysteem moduleren, en zorgen voor een verbeterde afweer tegen ziekmakende bacteriën en virussen. Eritadenine remt het enzym (lipoproteinen) dat betrokken is bij de aanmaak van cholesterol in de lever, waardoor dit beter verwerkt kan worden. Daarnaast beschikt de Shiitake over verschillende belangrijke vitaminen, kalium, magnesium en eiwitten. Superfood ten voeten uit.

Lion’s mane: cognitieve boost  

Lion’s mane is het Japanse woord voor ‘Berg Priester’. Deze imposante paddenstoel is te herkennen aan haar lange witte manen, maar het belangrijkste is dat de Lion’s mane beschikt over adaptogene stoffen. Toediening van Lion’s mane supplementen geven een directe boost aan je focus en concentratie, terwijl milde gevoelens van angst en depressie op natuurlijke wijze worden bestreden. Belangrijke ingrediënten van dit supplement zijn de mineralen en aminozuren. Aminozuren zorgen voor een sneller herstel en verbeterde opbouw van spieren. Ook helpen de Lion’s mane supplementen je slaapritme te verbeteren, een gezonde spijsvertering te stimuleren en het energieniveau beter te reguleren.

Meer weten

Paddenstoelen zijn een gezonde en lekkere toevoeging op je dagelijks eetroutine. Ben je benieuwd naar alle voordelen van paddenstoelsupplementen, en hoe deze binnen een gezonde levensstijl passen? Lees dan deze gezonde voeding blog. Achtergronden, leuke weetjes en interessante artikelen over gezond en lekker leven.