Luchtzuiveraar in huis

Denk jij erover om een luchtreiniger te kopen? Dagelijks ademen we heel wat duizenden liters lucht in. Deze lucht is vaak verontreinigd door bacteriën en kan daardoor diep doordringen in de longen, maar ook in bloedbaan. Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je schone lucht inademt, is het een aanrader om een luchtreiniger aan te schaffen. Maar wat zijn de belangrijkste voordelen van een luchtreiniger? Hier vind je er 4!

1. Verminder klachten van astma en allergie

Een van de redenen om een luchtreiniger aan te schaffen is, omdat je hiermee klachten van benauwdheid, astma, allergie en hartklachten kunt verminderen. De vervuilde lucht verergert vaak de klachten en met een luchtreiniger ben jij verzekerd van een schonere lucht en dus minder klachten.  Benieuwd naar de beste luchtreiniger voor bij een allergie? Het is heel goed mogelijk om een goed afgestemde luchtreiniger aan te schaffen waarmee je verzekerd bent van minder vervuilde lucht in huis. Ook klachten van hooikoorts zullen afnemen met het gebruik van een luchtreiniger.

2. Minder snel ziek

De lucht die we inademen zit vol met bacteriën en virussen die allerlei ziektes kunnen overbrengen. Schaf je een goede luchtreiniger aan, dan zorg je ervoor dat de lucht zeer goed gereinigd wordt, en dat er dus ook sprake is van minder bacteriën en virussen. Een bijkomend voordeel hiervan is dat je dus ook veel minder snel ziek zal worden.

3. Een beter binnenklimaat

Wist je dat de kwaliteit van de lucht in huis vaak slechter is dan buiten? Gemiddeld brengen we 90% van onze tijd binnen door: het is dus extra belangrijk om aandacht te besteden aan de kwaliteit van de lucht in onze woning. Het is daarnaast ook mogelijk om een luchtreiniger aan te schaffen voor op kantoor.

4. Heel veel mogelijkheden

Het maakt niet uit waar je naar op zoek bent, er is altijd wel een goede luchtreiniger die aan jouw wensen voldoet. Er zijn luchtreinigers van verschillende merken waar je voor kunt kiezen. Je kunt niet alleen een luchtreiniger van het merk Philips aanschaffen, maar ook van diverse andere merken zoals Dyson en Venta. Van de meeste merken zijn diverse modellen beschikbaar, zodat je het altijd mogelijk is om een luchtreiniger aan te schaffen die niet alleen goed werkt, maar daarnaast ook binnen je budget past. 

Het verschil tussen een luchtreiniger en een luchtbevochtiger

Een luchtreiniger en een luchtbevochtiger: wat zijn de belangrijkste verschillen tussen deze twee apparaten die ogenschijnlijk veel op elkaar lijken? De luchtreiniger is een apparaat dat een goede keuze is op het moment dat je klachten van astma, allergie of hooikoorts wilt verminderen. Een luchtbevochtiger is juist een aanrader wanneer de lucht te droog is. Dit kan zorgen voor hoofdpijn, vermoeidheid en veel andere klachten. Wanneer je de kwaliteit van de lucht in huis snel wilt verbeteren is het een aanrader om voor de luchtreiniger te kiezen. Je kunt heel eenvoudig en snel online terecht om het beste apparaat te bestellen en thuis te laten bezorgen.