Naast verbeterpunten ziet inspectie ook warme zorg bij ’t Heuveltje

Het kleinschalige wooninitiatief ’t Heuveltje voor mensen met een verstandelijke beperking is bijna een jaar geopend en doet het volgens de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) aardig goed. Er wordt warme zorg verleend en bewoners hebben het er naar hun zin. Maar toch zijn er ook verbeterpunten: de medicatieregels dienen te verbeteren en er moet een klachtenregeling komen. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.

In september 2023 kwam de IGJ onaangekondigd op bezoek. Op de meeste punten oordeelt de inspectie dat de zorg bij ’t Heuveltje van voldoende kwaliteit is. Een betrokken team verleent warme zorg aan de veertien bewoners. Er is een fijne sfeer en zorgverleners merken een groei op bij hun bewoners, die op hun beurt zeggen zich er thuis te voelen.

Beter medicatiebeleid

Toch zijn er ook verbeterpunten volgens de inspectie. Er is een beter medicatiebeleid nodig en een klachtenregeling ontbreekt. Ook vindt de IGJ dat zorgverleners meer oog moeten hebben voor de wensen en behoeften van de bewoners en daar vervolgens de zorg op af te stemmen. Het team van nóg betere kwaliteit zijn als een gedragsdeskundige wordt ingezet.