Project ‘Stem jij ook?’ legt Europese verkiezingen uit in duidelijke taal

Het project ‘Stem jij ook?’ van ProDemos legt de Europese verkiezingen op 6 juni uit in duidelijke taal. Wil je weten wat het Europees Parlement doet, op wie je kunt stemmen en hoe het stemmen werkt, dan kun je voor antwoord op deze vragen terecht op de website van Stem jij ook?. Dit meldt Ieder(in). 

ProDemos heeft als doel om de verkiezingen begrijpelijk te maken voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Want verkiezingen en stemmen kunnen voor hen lastig zijn. De informatie op de website van Stem jij ook? is toegankelijk gemaakt voor mensen met een lvb, en is handig voor naasten en zorgverleners. Ook voor 6 juni publiceert ProDemos weer een verkiezingskrant waar in begrijpelijke taal en met plaatjes de verkiezingen worden uitgelegd. De kranten zijn gratis te bestelling via de webshop van ProDemos.

Toegankelijke verkiezingscampagne voeren

In een brief aan kandidaten die meedoen aan de Europese verkiezingen heeft Ieder(in) hen gevraagd om een toegankelijke verkiezingscampagne te voeren, zodat ook mensen met een lvb begrijpen wat ze zeggen.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky