Normal_asbak_vol

BEVERWIJK - Twee longartsen van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) in Beverwijk willen met een uniek experiment bewijzen dat stoppen met roken al heel snel extra conditie en lucht oplevert, zo meldt het ziekenhuis.

De twee artsen, Pauline Dekker en Wanda de Kanter zoeken op dit moment acht rokers die onder begeleiding van de rookstoppoli in het RKZ willen stoppen met roken en tegelijkertijd gaan trainen voor de sportieve fietsactie Alpe d'HuZes 2013.

De bedoeling is dat de kandidaten in de aanloop naar het evenement intensief worden begeleid door onder meer longartsen en fysiotherapeuten en dat zij volgend jaar minimaal eenmaal de Alpe d’Huez zullen beklimmen. Rokers die gemotiveerd genoeg zijn om te stoppen kunnen zich voor 14 december nog aanmelden voor deelname aan het experiment.

Alpe d’HuZes is een wielerevenement waarbij fietsers op één dag tot zes keer de Alpe d’Huez beklimmen om geld bij elkaar te fietsen voor het KWF-Alpe d’HuZes-fonds. Met dit fonds wordt specifiek onderzoek naar kankerbestrijding gefinancierd.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz