MIND Summer Ride 2024: van zonsopgang tot -ondergang op de fiets

Tijdens de MIND Summer Ride op donderdag 20 juni 2024 gaan fietsers van zonsopgang tot zonsondergang zo ver mogelijk een fietsrit maken om aandacht te vragen voor de mentale gezondheid van Nederlanders. De deelnemers halen hiermee geld op voor stichting MIND. Dit meldt MIND. 

Veel mensen krijgen in de lente en zomer meer energie en levenslust, maar helaas is er ook een groep mensen met dusdanig ernstige psychische klachten, zoals een depressie of angststoornis, dat ze niet meer kunnen genieten van zomeractiviteiten. MIND komt voor deze en alle andere mensen met psychische problemen in actie.

MIND Summer Ride

In 2023 bedachten initiatiefnemers Tom en Sjors de MIND Summer Ride. Zo zegt Tom te weten hoe het is om depressieve gevoelens te hebben. “Tijdens mijn studie tijd ging het voor een langere periode op psychisch vlak niet goed met me. Ik sloot mij af van mijn familie en vrienden en kwam met heel veel moeite mijn bed uit.” Sjors heeft meerdere vrienden en kennissen die in het afgelopen jaar iemand zijn gevolgen aan de gevolgen van psychische problemen. Beide mannen hebben als doel om dit jaar 400 kilometer te fietsen in 16 uur en 44 minuten tijd. En iedereen kan meedoen aan de MIND Summer Ride. Hoe ver iemand fietst of waar hij of zij start maakt niet. Net als dat het er niet toedoet hoe lang iemand over de rit doet. Het gaat erom dat mensen met mentale problemen die zelf geen energie hebben om activiteiten te doen, een steuntje in de rug krijgen. 

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky
Afbeelding: MIND