Einde opnamestop acute psychiatrie Breda, maar minder bedden beschikbaar

De afdeling acute psychiatrie (HIC) van GGz Breburg heeft de tijdelijke opnamestop opgeheven, maar er zijn wel minder bedden beschikbaar. Dit heeft te maken met de aanhoudende personeelstekorten bij de organisatie, meldt het Eindhovens Dagblad.

Op 22 maart ging een tijdelijke opnamestop in op de afdeling High Intensive Care (HIC) in Breda. Inmiddels kunnen cliënten er weer terecht, maar zijn er wel minder bedden beschikbaar vanwege de personeelstekorten. Opnames daar zijn vrijwillig of gedwongen voor mensen met ernstige psychiatrische crises.

Geen alternatief voorhanden

Bestuurslid Alex de Ridder van GGz Breburg zegt dat de organisatie snapt dat  dit een impact heeft op de cliënten, naasten en netwerkpartners, maar helaas was er geen andere optie dan het verkleinen van het beddenaantal. “We hebben gekeken naar andere oplossingen, maar bovenaan staat  dat we de kwaliteit van zorg en de veiligheid voor onze cliënten en medewerkers moeten kunnen garanderen. Dat was niet mogelijk als we door zouden gaan met de huidige krappe bezetting.”

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky