Normal_therapy-8714477_1280

De zorginstellingen Xonar en Mondriaan hebben hun fusieplannen geannuleerd, zoals Xonar en RTV Maastricht melden. In april werd aangekondigd dat beide instellingen zouden onderzoeken of een fusie haalbaar was. Hoewel dit onderzoek officieel nog niet is afgerond, heeft Mondriaan besloten de fusieplannen te stoppen.

Mondriaan heeft op basis van tussentijdse bevindingen onvoldoende vertrouwen in een duurzame fusie, zo valt te lezen. De organisatie wijst op de huidige en toekomstige risico’s in de bedrijfsvoering en de hoge kosten voor groot onderhoud en verduurzaming als redenen voor het afblazen van de fusie.

Voorgaande mislukte fusie

Dit is niet de eerste keer dat Xonar een voorgenomen fusie ziet mislukken. Eerder ketste een fusie met de Mutsaersstichting af vanwege de zorgelijke financiële situatie van die instelling.

Toekomstige stappen

Beide zorginstellingen zullen nu verder gaan met hun individuele plannen en operaties. De focus blijft liggen op het bieden van kwalitatieve zorg, ondanks de uitdagingen die zich voordoen in de bedrijfsvoering en financiën.

Door: Nationale Zorggids / Fleur Zomer