Normal_geld_rekenmachine_belasting

De 61-jarige directeur van Stichting Droom Wens, Koos van G., is gisterochtend gearresteerd op verdenking van verduistering en valsheid in geschrifte. De man uit Capelle aan den IJssel zou 800.000 euro aan donaties hebben gebruikt voor gokken en privé-uitgaven. Zijn stichting zou kinderen met een langdurige ziekte of trauma een leuke dag bezorgen. Nog geen tien procent van de donaties is ook daadwerkelijk hieraan uitgegeven. Dit meldt Telegraaf.

De afgelopen jaren kwamen er meerdere klachten binnen over de stichting bij CBF die toezicht houdt op goede doelen. Hoewel de stichting niet erkend is door de toezichthouder, zijn de klachten doorgespeeld aan het Openbaar Ministerie (OM). Zo werd in een vacature voor de stichting een flink salaris en een grote auto van de zaak beloofd. Ook werden ansichtkaarten in een bouwmarkt verkocht maar was onduidelijk hoeveel van de opbrengst daadwerkelijk voor de stichting was.

Onderzoek van FIOD

Bij de arrestatie zijn collectebussen, een geldtelmachine en 1.200 euro in kleingeld aangetroffen in het huis van de verdachte. De website van zijn stichting is per direct offline gehaald, om te voorkomen dat goedbedoelende burgers nog geld zouden doneren. De FIOD leidde de arrestatie en doet nu onderzoek naar de zaak.

De neef van de directeur doet dienst als voorzitter van de stichting en de vriendin van de man is de secretaris. Zij zeggen dat hun bestuursfunctie niet veel inhield en dat zij zich ‘kapot geschrokken zijn” nu naar buiten komt wat Koos van G. daadwerkelijk deed met de donaties.

Door: Redactie Nationale Zorggids