Normal_snoeien

Op dit moment hebben wij nog ruimte voor een nieuwe bewoner.

De bewoners wonen en werken voornamelijk op het terrein van de boerderij en in de nabije omgeving. Een aantal bewoners gaat voor een of meerdere dagdelen voor hun dagbesteding naar onze locatie in Nieuwkoop. 

Op de boerderij is altijd wat te doen, het verzorgen van de dieren en de dierenverblijven is een dagelijks terugkerende taak. Er zijn paarden, varkens, geiten, schapen, konijnen, kippen en siervogels die aandacht en verzorging nodig hebben en krijgen. Ook wordt er gewerkt in de moestuin of de tuin. Er is altijd wel wat te doen. Grasmaaien, onkruid wieden, het terrein aanvegen, klusjes op en in de directe omgeving van de boerderij. Dat betekent dat heel veel activiteiten buiten plaatsvinden, ook als het een keer niet zo zonnig is. Ook kan men binnen in ons verwarmde atelier lekker knutselen.. Puzzelen is een favoriete vrijtijdsbesteding. Daarnaast helpt iedereen waar mogelijk bij alle huishoudelijke taken die er zijn.  

Er wordt nog meer aandacht besteed aan lichamelijke inspanning, dagelijks een lekkere wandeling en wekelijks zwemmen en naar de sportschool. Op het terrein zijn schommels en trampolines en er zijn skelters om lekker ontspannen buiten te kunnen zijn. Er is veel aandacht voor wat iedereen individueel nodig heeft.

Een aantal dagdelen per week is er en activiteitenbegeleidster aanwezig. Zij richt zich vooral op nog niet ontdekte mogelijkheden en probeert daar meer gericht individuele aandacht aan te besteden. Het creatieve wordt daarbij zeker niet vergeten.

We zijn zichtbaar in de buurt en in het dorp. Veel bewoners worden inmiddels bij naam gekend door de dorpsbewoners. 

We blijven op zoek naar nieuwe mogelijkheden in de omgeving om passende en afwisselende dagbesteding aan te kunnen bieden.