Medewerkers boos op rvt Vigo Groep en starten petitie

Medewerkers van Vigo Groep vinden dat de raad van toezicht schofferend heeft gereageerd op de oproep voor een extern en diepgaand onderzoek naar de bedrijfsvoering van de ggz- en jeugdzorgaanbieder. Vakbond FNV vindt dat er onderzoek nodig is naar het mismanagement en wanbestuur dat onlangs aan het licht kwam bij Vigo Groep. Nu de raad van toezicht heeft laten weten geen behoefte te hebben aan de inbreng van vakbonden en cliëntenraden, zijn medewerkers een petitie gestart. Dit meldt FNV.

Begin december onthulde Follow the Money financieel wanbestuur bij Vigo Groep: toenmalig bestuursvoorzitter Jolande Tijhuis zou miljoenen euro’s hebben besteed aan adviesbureau van haar persoonlijk adviseur Batian Nieuwerth. Ook was er een ‘workation’ van 20.000 euro georganiseerd op Ibiza, wat op rekening van de ggz-instelling was. De organisatie leed vorig jaar echter een flink miljoenenverlies en cliënten werden ontzegd van de benodigde hulp. Inmiddels is de voltallige raad van bestuur opgestapt.

Veel meer gaande binnen Vigo Groep

FNV vindt echter niet dat er genoeg maatregelen zijn genomen. Een diepgaand, extern en onafhankelijk onderzoek naar de bedrijfsvoering is nodig, stelt de vakbond. Medewerkers beweren namelijk dat er veel meer gaande is in de organisatie. De raad van toezicht heeft echter geen behoefte aan interne inbreng.

Grote afstand

“Het is pijnlijk om te ervaren hoe groot de afstand is tussen Raad van Toezicht en medewerkers en jongeren. Dit is mijn organisatie, ik ben daar onderdeel van. En zoals wij respect tonen naar onze cliënten en patiënten, verwachten wij ook dat er respectvol met ons wordt omgegaan”, zegt een van de medewerkers. Zij roepen de rvt via een petitie op om met hen in gesprek te gaan en hen te betrekken bij het onderzoek.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky