Oppas uit Schagen maakte meerdere misbruikbeelden van hetzelfde kind

Oppas Julian F. uit Schagen heeft meer misbruikvideo’s gemaakt van hetzelfde kindje. Dit kindje was eerder al op beelden geïdentificeerd. De moeder van het jonge kind deed aangifte nadat ze het kindermisbruik ontdekte. Het aantal aangiftes tegen F. staat straks op drie. Een neefje van de man heeft in november aangifte gedaan van misbruik en de officier van justitie verwacht nog één die mogelijk wel gerelateerd is aan de oppaszaak. Dit meldt de Telegraaf. 

Volgende week zal F. naar het Pieter Baan Centrum gaan voor psychisch onderzoek. De 24-jarige man was oppas bij zeker elf gezinnen met baby’s en peuters door heel Nederland. Bekend is dat hij in zeker één gezin ontuchtige handelingen heeft gepleegd en daar beelden van heeft gemaakt.

Politie-uniform

F. bood zich vier jaar lang, tussen 2019 en eind mei 2023, aan via Marktplaats. Volgens politie en justitie  had hij een "aantrekkelijk tarief" en wekte hij vermoedelijk vertrouwen bij de ouders door foto’s waarop hij te zien is in een politie-uniform. Er wordt benadrukt dat hij nooit in dienst is geweest bij de politie: hij is gefotografeerd in het uniform doordat hij de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid (HTV) volgde en als zodanig mocht meekijken bij het politievak.

Naar verwachting kan de zaak over zes maanden inhoudelijk behandeld worden.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky