Amarant gaat jeugdzorgaanbod Zuidoost- en Noordoost-Brabant overdragen

Zorginstelling Amarant wil haar jeugdzorgaanbod in Zuidoost-Brabant en Noordoost-Brabant nog in 2024 overdragen aan andere zorginstellingen. Daarna ligt de focus nog op slechts drie zorgregio’s in die provincie: Tilburg e.o., Breda en Bergen op Zoom. Amarant wil hiermee voorkomen in financiële problemen te komen. Er zijn nog geen concrete overnamepartners in beeld. Dit meldt het Eindhovens Dagblad. 

De vraag is nog maar of die er zijn, omdat andere zorginstellingen in de regio Eindhoven en Helmond ook kampen met financiële problemen en personeelstekorten. Directeur Hilde Gersjes van divisie Jeugd bij Amarant denkt desondanks dat de overdracht succesvol gaat zijn.

Personeel kan meegaan

“Het is ook niet zo dat wij dit besluit nemen omdat wij personeel tekort komen. Het kan zijn dat bij de overdracht wordt afgesproken dat personeel van ons overgaat naar de andere zorgaanbieder.” Voordeel voor cliënten is dat zij hun vertrouwde gezicht straks niet verliezen. Want daar kan Amarant nu geen garanties over geven.

Woongroepen in Best blijven open

Overigens is er geen sprake van sluiting van woongroepen voor kinderen in Best. Wel zoekt Amarant hiervoor ook mogelijkheden om het zorgaanbod zo goed mogelijk over te dragen. Zolang er nog geen overnamepartner is, blijft de zorg gewoon doorgaan.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky