Normal_borstvoeding_moederschap_baby

Morgen begint de Internationale Borstvoeding Week, die gecoördineerd wordt door World Alliance for Breastfeeding Action (WABA). Met deze campagne willen ze wereldwijd bewustzijn vergroten rondom borstvoeding. Dit meldt Vakblad Vroeg.

Elk jaar organiseert WABA de Internationale Borstvoeding Week van 1 tot en met 7 augustus. De campagne heeft het doel om mensen te informeren, verankeren, te betrekken en te activeren op het gebied van borstvoeding.
 
Sinds 1992 wordt de Wereld Borstvoeding Week georganiseerd met thema’s zoals gezondheidszorg, vrouwen, werk en mensenrechten. Vanaf 2016 wordt de campagne week ook afgestemd op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. In 2018 kreeg de campagne de goedkeuring van de Wereldgezondheidsvergadering als een belangrijke campagne voor het promoten van borstvoeding wereldwijd.

Thema 2023

Dit jaar is het thema borstvoeding en werkgelegenheid/werk. Zo zullen onderwerpen behandeld worden als “de impact van betaald verlof”, “ondersteuning op de werkplek” en “opkomende opvoedingsnormen op borstvoeding door de lens van de ouders zelf”. Bij de campagne zullen niet alleen ouders en gemeenschappen betrokken worden bij het creëren en in stand houden van borstvoedingvriendelijke omgevingen, maar ook overheden, beleidsmakers en werkplekken.
 
Door: Nationale Zorggids / Marian van Reesch