Webinar: boeken, kranten of tijdschriften lezen als de ogen slechter worden

Wat is er fijner dan een goed boek in één keer uit lezen? Voor een echte boekenliefhebber zal het antwoord niet makkelijk te geven zijn. Of misschien bent u meer iemand die het heerlijk vindt om een krant of tijdschrift door te bladeren onder het genot van een kopje koffie of thee. Maar wat als de ogen achteruit gaan? Als het lezen van een boek, krant of tijdschrift meer een inspanning wordt in plaats van een ontspannende activiteit? Ondanks een bril of een vergrotend hulpmiddel. Op donderdag 18 augustus 2022 van 11.00 tot 12.00 uur tijdens een online bijeenkomst (webinar) vertellen Passend Lezen en Koninklijke Visio over de alternatieven die er zijn voor het lezen.

Passend Lezen is een landelijke bibliotheekservice voor iedereen met een leesbeperking. Met een uitgebreide collectie van meer dan 85.000 boeken, diverse kranten en tijdschriften helpt Passen Lezen om te blijven lezen, ondanks de leesbeperking. Koninklijke Visio is een landelijk expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen met onder andere ook regionale centra.

Tijdens de online bijeenkomst op 18 augustus krijgt u uitleg hoe u de overstap kunt maken van zelf lezen naar het luisteren van gesproken boeken. Ook hoe u boeken en ander leesmateriaal kunt lenen en beluisteren. En welke hulpmiddelen of apparaten er beschikbaar zijn.

Ook zal een ervaringsdeskundige vertellen hoe hij de overstap van zelf lezen naar luisteren heeft ervaren. En dat dit verre van saai was.

Aanmelden

Heeft u interesse om deze bijeenkomst over een andere manier van lezen bij te wonen? Aanmelden kan via de website van Koninklijke Visio.

Na aanmelding ontvangt u een mail met de link die u kunt gebruiken op donderdag 18 augustus om deel te nemen. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op via mailadres visioonline@visio.org.

Door: Nationale Zorggids