Zorggroep Meander en Icare willen in 2025 fuseren

Zorggroep Meander en Icare hopen elkaar te kunnen versterken door in 2025 te fuseren. Inmiddels hebben de ondernemings- en cliëntenraden het besluit ontvangen. Meander, net als Icare, actief als verpleeghuis- en thuiszorgaanbieder, laat weten dat niemand zijn baan verliest en alle cliënten hun vertrouwde gezicht behouden. Dit meldt RTV Noord. 

De organisaties willen met de fusie meer denkkracht realiseren en slimmer kunnen werken. Zo worden kosten bespaard en blijft de zorg in de toekomst beschikbaar en betaalbaar voor ouderen die dit nodig hebben.

Ondersteunende diensten

Waarschijnlijk geeft de medezeggenschap nog voor de zomer advies. Daarna volgt een definitief besluit over de fusie, die op 1 januari 2025 moet ingaan. Er komt één stichting, waaronder Meander en Icare hun merknamen behouden. Voor medewerkers met een zorgfunctie zal er weinig veranderen, maar voor medewerkers in de ondersteunende diensten geldt dat zij moeten gaan samenwerken. De organisaties weten nog niet precies hoe deze samenwerking vorm gaat krijgen. Maar ook hier zal niemand zijn baan verliezen.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky