Normal_maxima

Koningin Máxima spreekt dinsdagavond 8 december een korte boodschap uit tijdens de digitale bijeenkomst ‘Covid-19 and childhood cancer’ van ELPIDA Association of Friends of Children with Cancer. ELPIDA zet zich in voor de uitwisseling van kennis en ervaring tussen wetenschappers en artsen op het gebied van kinderkanker. Dit meldt het Koninklijk Huis. 

Kanker is de meest voorkomende doodsoorzaak door ziekte op kinderleeftijd. Jaarlijks krijgen ongeveer zeshonderd kinderen in Nederland kanker. Eén op de vier kinderen met kanker overlijdt.

Onderzoek naar kinderkanker

Tijdens de bijeenkomst van ELPIDA benadrukken divers sprekers, waaronder de koningin, het belang van onderzoek naar kinderkanker. Rob Pieters van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie en andere internationale artsen en wetenschappers wisselen aansluitend ervaringen uit over onderzoek naar kinderkanker. Ook spreken zij over de diagnose en behandeling van kinderen met kanker die ook besmet zijn met corona. Hierbij is speciale aandacht voor de psychosociale effecten van een coronabesmetting op de kinderen en de families.

Door: Nationale Zorggids