Verkoop menstruatiecups toegenomen door The Last of Us

Een aflevering van de populaire serie The Last of Us heeft in de Verenigde Staten een toename van de verkoop van menstruatiecups veroorzaakt. Meerdere fabrikanten laten aan entertainmentwebsite TMZ weten meer van het herbruikbare cupje te hebben verkocht sinds een exemplaar kort te zien was in de HBO-serie.

In de aflevering van 19 februari krijgt het hoofdpersonage Ellie (Bella Ramsey) schone kleren en een menstruatiecup na een lange reis. Hoewel het cupje slechts kort in beeld is, inspireerde het kijkers om het product aan te schaffen. Zo zag The Flex Co. in de twee dagen na de aflevering een stijging van 400 procent. Ook de bedrijven Cora Life en Lena Cup zeggen dat het cupje vaker werd verkocht.

De fabrikanten zijn daarnaast blij met de aandacht voor het cupje. Een woordvoerder van The Flex Co. prijst het feit dat de serie meehelpt aan het wegnemen van het stigma op ongesteldheid.

Zombieserie 

The Last of Us, gebaseerd op de gelijknamige videogame, speelt zich af twintig jaar na de vernietiging van de beschaving door schimmels die mensen besmetten en in een soort zombies veranderen. Joel, een van de mensen die het heeft overleefd, wordt ingehuurd om Ellie uit een quarantainezone te smokkelen. De serie trekt wekelijks veel kijkers en lovende reacties, wat zeldzaam is voor gameverfilmingen.

Door: ANP