Logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd

Het verscherpt toezicht op en de aanwijzing bij Stichting Zahet in Nijmegen is beëindigd, omdat de zorgaanbieder afgelopen oktober failliet is verklaard. Inmiddels heeft de ouderenzorginstelling ook geen cliënten meer in zorg. Dit meldt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). 

Het toezichtstraject bij Zahet begon al in mei 2017, waarna in het in februari 2018 onder verscherpt toezicht werd gesteld toen randvoorwaarden voor goede en veilige zorg ontbraken. Omdat de inspectie onvoldoende verbeteringen zag, werd het toezicht meerdere keren verlengd. Een jaar later werd alsnog een aanwijzing opgelegd, zodat de IGJ verbetermaatregelen kon afdwingen. Eventueel met behulp van een dreigende boete. Bij een verscherpt toezicht kan dat niet.

Cliënten overgedragen

Het toezichttraject liep nog toen Zahet op 9 oktober 2019 failliet werd verklaard. De cliënten van Zahet zijn tijdens het faillissement overgedragen aan andere zorgaanbieders. Nu Zahet geen zorg meer verleent, beëindigt de inspectie het verscherpt toezicht en de aanwijzing.

Door: Nationale Zorggids