Logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de aanwijzing bij Stichting Roebia Zorg beëindigd. De reden hiervoor is dat de zorgaanbieder, een thuiszorgorganisatie die zowel direct  als via onderaannemers actief was in de regio’s Zoetermeer en Lelystad, failliet is en geen cliënten meer in zorg heeft. Dit meldt de Inspectie.

Roebia Zorg leverde zorg aan huis, waarbij Roebia Zorg als hoofdaannemer fungeerde en twee zorgaanbieders in Lelystad en Zoetermeer als onderaannemers. Roebia Zorg voldeed niet aan de normen voor goede en veilige zorg. Om die reden gaf de inspectie Roebia Zorg in januari 2020 een aanwijzing, dat is een maatregel waarmee de inspectie een zorgaanbieder verplicht om een einde te maken aan een onwenselijke situatie. Roebia zorg moest van de inspectie alle cliënten, inclusief hun dossiers, overdragen aan een andere zorgaanbieder.

Failliet verklaard

Het toezichttraject liep nog toen Roebia Zorg failliet werd verklaard. Alle cliënten zijn tijdens het faillissement overgedragen aan andere zorgaanbieders. Hiermee is een einde gekomen aan risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van zorg. Nu Roebia Zorg geen zorg meer verleent, beëindigt de inspectie de aanwijzing.

Door: Nationale Zorggids