Normal_nationaal_ouderenfonds

Ruim 70 procent van de ondervraagde ouderen uit het Coronapanel van het Nationaal Ouderenfonds vindt dat er meer versoepelingen moeten komen voor ouderen, nu steeds meer ouderen zijn gevaccineerd. Hoewel er vanaf 16 maart enkele kleine 'aanpassingen' aan de maatregelen zijn ingegaan verandert er voor 55-plussers niets. Iets meer dan de helft zou ook vóór het instellen van een coronapaspoort zijn als er daardoor sneller en/of meer versoepelingen mogelijk zijn voor iedereen. Dit meldt het Nationaal Ouderenfonds. 

Corina Gielbert, Ddirecteur Nationaal Ouderenfonds: "Bijna 70 procent van de ouderen uit ons panel hoopt met een coronapaspoort op zak weer (meer) ontmoetingen met anderen ouderen te hebben of familie en vrienden te zien. Dit signaal lijkt me duidelijk. Geef gevaccineerde ouderen meer bewegingsvrijheid. Want sport en beweging en sociaal contact zijn écht nodig om gezond en gelukkig ouder te worden."

Beweegalternatieven 

Het Ouderenfonds biedt met haar programma's en diensten zoals OldStars en De Derde Helft ouderen, die teamgenoten of beweegmaatjes moeten missen, beweegalternatieven aan. Op 4 juni zal bijvoorbeeld de tweede editie van Nationale Balkon Beweegdag plaatsvinden om ouderen binnen de basisregels van het RIVM niet alleen een leuke ochtend maar ook een gevoel van samenhorigheid en contact te bieden.

Door: Nationale Zorggids
Beeld: Nationaal Ouderenfonds