Normal_amstelring

Zorgorganisatie Amstelring heeft de ambitie om duurzame huisvesting te realiseren voor ouderen met behoefte aan zorg en ondersteuning. Eind december 2021 ondertekenden Amstelring en het Apollo Zorgvastgoedfonds het contract voor de realisatie van Eyckstaete op IJburg. Dit wordt een woonzorgcomplex voor vitale ouderen én er komen appartementen voor mensen die al een (grote) behoefte aan zorg en ondersteuning hebben. Ook komen er een aantal woningen speciaal voor zorgmedewerkers van de organisatie. Dit meldt Amstelring Groep. 

De woonzorglocatie van de toekomst kenmerkt zich vooral door verbinding, stelt de zorginstelling. Verbinding tussen binnen en buiten, tussen oud en jong, tussen bereikbaarheid en betrokkenheid. Die verbinding  maakt het verschil in eenzaamheid, in wederkerigheid en in ‘ertoe doen’. Daarmee heeft het een grote impact op de laatste jaren van het leven, aldus Amstelring.

Afspiegeling van het leven dat geleefd is

“Die laatste jaren van iemands leven moeten bij voorkeur een afspiegeling zijn van het leven dat geleefd is. Waar eigen gewoontes en mooie herinneringen er kunnen zijn. De wereld wordt kleiner, de leefomgeving belangrijker. Eyckstaete voldoet aan die voorwaarden. Amstelring biedt zorg, ondersteuning en begeleiding in de woonzorglocatie en in de wijk”, lichten bestuurders Inge Borghuis en Jeroen Lambriks toe.

In IJburg zijn al wijkteams en verpleegkundigen van Amstelring actief. Er zijn nog geen woonzorglocaties op IJburg, terwijl er in de regio Amsterdam een groot tekort is aan woonzorgplaatsen voor kwetsbare ouderen die 24 uur per dag zorg en ondersteuning nodig hebben. In 2025 zijn er zo’n 600 extra plaatsen nodig voor mensen met een zware zorgvraag. In 2050 wonen er op IJburg ongeveer 1.400 mensen van 65 jaar en ouder. Eyckstaete kan een invulling geven aan de zorgvraag van nu én van de toekomst.

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: Amstelring Groep