Normal_pexels-wendel-moretti-1925630

COVID-19 heeft invloed op ons allemaal. Het Oogfonds vindt het belangrijk om iedereen met een oogaandoening goed op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen in de oogzorg. Daarom organiseert het Oogfonds op 14 november om 9:30 uur het Nationale Oogcongres met als thema: Samen Vooruit Kijken. Dit meldt Stichting Oogfonds Nederland. 

Het Oogcongres wordt dit jaar digitaal aangeboden in de vorm van een webinar met drie interessante lezingen. De lezingen gaan onder andere over ontwikkelingen in de oogzorg en over hoe je positief blijft in een tijd als deze. De ochtend wordt afgesloten met een lezing van viroloog Ab Osterhaus over de gevolgen van de coronapandemie.

Aanvullend op de webinar bieden het Oogfonds acht podcasts aan over verschillende oogaandoeningen. Dr. Jan-Willem Beenakker zal spreken over de mogelijkheden van het gebruik van MRI in oogheelkundig onderzoek. Artsen van het RadboudMC zullen ingaan op de relatie tussen COVID-19 en leeftijdsgebonden maculadegeneratie.

Het Oogcongres wordt dit jaar gratis aangeboden. Aanmelden via de website is wel noodzakelijk in verband met een beperkt aantal ‘plaatsen’. Het digitale oogcongres is een samenwerking tussen het Oogfonds, de Oogvereniging, de MaculaVereniging, de Hoornvlies Patiënten Vereniging en Vereniging OOG in OOG.

 

Door: Nationale Zorggids