Normal_rss_entry-277070

Ook de tweede aflevering van de vierdelige documentaireserie over het 'spookgezin' in Ruinerwold werd goed bekeken. Ruim 1,3 miljoen mensen stemden woensdag af op de uitzending op NPO 1, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De start vorige week trok ruim 1,4 miljoen kijkers.

In de BNNVARA-serie De Kinderen van Ruinerwold praat documentairemaakster Jessica Villerius met de vier oudste kinderen van Gerrit Jan van D. Villerius werd in 2019 door hen benaderd omdat ze hun verhaal wilden doen en heeft ze sindsdien gevolgd. Van D. wordt ervan beschuldigd dat hij zes van zijn kinderen jarenlang tegen hun wil heeft vastgehouden op een afgelegen boerderij in het Drentse dorp.

De zaak kwam in 2019 aan het licht. Onlangs liet het Openbaar Ministerie weten de strafvervolging tegen Van D. te willen stoppen omdat hij door zijn medische toestand volgens het OM niet terecht kan staan. Van D. liep in 2016 ernstige hersenschade op door een beroerte.

De Kinderen van Ruinerwold was woensdag het op twee na best bekeken programma van de dag. Het NOS Journaal van 20.00 uur (NPO 1) was met ruim 2,2 miljoen het populairst, gevolgd door het Half acht nieuws op RTL 4 waar ruim 1,4 miljoen mensen naar keken.

Door: ANP