Normal_pexels-tara-winstead-7723384

Ieder jaar op 12 mei is het de Dag van de Verpleging. In Nederland wordt dit ook de Dag van de Zorg genoemd, maar het gaat om hetzelfde. Het is de dag waarop de verplegers en verpleegsters, die het hele jaar door zo hard werken, extra in het zonnetje worden gezet. En terecht, want deze zorgprofessionals doen echt alles om hun patiënten goed te verzorgen. Zorg dus ook dat je een Dag van de Zorg cadeau geeft aan je kanjers in de zorg en je waardering voor hun uitspreekt.

Florence Nightingale

Ieder jaar wordt deze dag gevierd op 12 mei. Deze datum is niet zomaar uit de lucht komen vallen. 12 mei is namelijk de geboortedag van Florence Nightingale. Zij werd in 1820 geboren in een welgestelde familie. Ook was ze haar tijd ver vooruit als het ging om feminisme en het doorbreken van tradities binnen families. Zij wilde namelijk zieken en gewonden verzorgen. Het beroep ‘verpleegster’ bestond in die tijd helemaal nog niet en daarom wordt zij door een ieder beschouwd als grondlegster van de moderne verpleegkunde. Florence stichtte onder meer in 1860 een verpleegstersschool in het St. Thomashospitaal te Londen en schreef in 1859 het moderne handboek voor de verpleging. Net als alle verplegers en verpleegsters na haar, zette Florence zich te volle in voor het verbeteren van de gezondheid van haar patiënten. En dat onder hoge werkdruk. Geen wonder dat haar geboortedag is gekozen voor de Dag van de Verpleging.

Maak het persoonlijk

Geef verplegers en verpleegsters op 12 mei een attentie waarmee je aangeeft dat je hun harde werk waardeert. Een applaus is mooi, maar een persoonlijk cadeau voor de Dag van de Verpleging is veel beter. Helemaal wanneer je ervoor kiest om het cadeau te laten personaliseren, compleet met naam van de ontvanger en een logo van je zorginstelling waar de verpleger en verpleegster hun ziel en zaligheid in het verzorgen van hun patiënten legt. Er zijn verschillende attenties die je kan personaliseren. Soms zijn ze al van een tekst voorzien die je helpt om je waardering ten volste uit te spreken.

Geef een pauzemomentje cadeau

Wanneer de mensen in de zorg zo hard werken, dan is een pauzemoment cadeau geven echt heel fijn. Geef iets lekkers, zoals een heerlijke doos vol chocolaatjes van Tony’s Chocolonely of een bijzondere samenstelling van geurige thee. Een box met bloemzaadjes of op te kweken plantjes bieden naast een hobbymoment ook nog eens levendigheid in tuin of op het balkon. Een cadeau met verzorgingsproducten, zoals Happy Soaps of een hamamdoek, is uiteraard fijn om te krijgen. Iedere dag in de weer zijn, verdient gewoon een vrolijk cadeau waarmee men tot rust kan komen.

Onbezongen helden

Niet iedere held wordt bejubeld op televisie of de radio. Vooral die helden die ‘gewoon’ iedere dag hun werk doen, worden soms vergeten. Gun daarom juist deze kanjers in de zon een fantastisch cadeau op de Dag van de Verzorging. Ze hebben het verdiend!